Πανικό προκλήθηκε σε παραλία της Πενσακόλα, στη Φλόριντα, όταν μέλος της ελίτ μοίρας αεροπορικών επιδείξεων «Blue Angels» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πέταξε σε εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο, λίγα μέτρα από τα κεφάλαια των λουόμενων.
Η πτήση σε χαμηλό υψόμετρο πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης «Breakfast with the Blues» στην παραλία και πολίτης που βρισκόταν στο σημείο κατέγραψε την τρομακτική στιγμή.
Watch the moment a jet from the Navy’s Blue Angels flew so low over a crowded beach in Pensacola on Wednesday that chairs and tents went flying. Defense Secretary Pete Hegseth is sticking to encouraging low-altitude military flyovers after the fighter jet buzzed the Florida beach… pic.twitter.com/0N3EjASse1
— The Associated Press (@AP) July 16, 2026
Αξιωματούχοι της ναυτικής αεροπορικής βάσης της Πενσακόλα ανακοίνωσαν πως διεξήγαγαν έρευνα για να διαπιστώσουν πώς το εμπλεκόμενο αεροσκάφος πέταξε τόσο χαμηλά, προκαλώντας χάος στην παραλία, καθώς οι θεατές προσπαθούσαν να μαζέψουν τα πράγματά τους, που ταρακουνήθηκαν από τον αέρα που προκάλεσε η πτήση.
«Κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού προσέγγισης, ένα αεροσκάφος πέταξε χαμηλότερα από τα συνήθη ύψη, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στην παραλία που επηρέασε τις καρέκλες και τις ομπρέλες των πολιτών», ανέφερε η δήλωση, χαρακτηρίζοντας το ελιγμό ως «πέρασμα χαμηλού υψομέτρου».
DRAMATIC LOW FLYOVER BY U.S. NAVY BLUE ANGELS UNDER REVIEW
— Subodh Kumar (@kumarsubodh_) July 16, 2026
Dramatic video shows a U.S. Navy Blue Angels jet flying at low altitude over beachgoers at Pensacola Beach, Florida.
The Navy says Blue Angels leadership is reviewing the maneuver and conducting a thorough safety… pic.twitter.com/BO38mu3kQI
«Η ασφάλεια της τοπικής μας κοινότητας, των θεατών και των πιλότων μας αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά μας», συνέχισε η δήλωση.
Καμία επίπληξη
Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση, κανείς από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «Blue Angels» δεν θα δεχτεί επίπληξη ή ποινή, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτικού Χουνγκ Κάο δήλωσε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα» με την πτήση.
«Η ανασκόπηση της πτήσης ολοκληρώθηκε. Καμία επίπληξη. Καμία απόλυση. Κανένα πρόβλημα. Αυτός είναι ο ήχος της Ελευθερίας! Semper fi και Hooyah», ανέφερε ο Κάο την Πέμπτη σε μια ανάρτηση που μοιράστηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, συνοδευόμενη από ένα βίντεο τριών δευτερολέπτων της πτήσης.
Flight debrief complete.
— Acting Secretary of the Navy Hung Cao (@SECNAV) July 16, 2026
No reprimands. No firings. No problem.
That’s the sound of Freedom!
Semper fi and Hooyah. pic.twitter.com/lB1y8f83w7
Η ταυτότητα του πιλότου του αεροσκάφους δεν έχει αποκαλυφθεί.
Πηγή: documento.gr






























