ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πανικός! Λιοντάρι απέδρασε από το εθνικό πάρκο του Ναϊρόμπι

Το λιοντάρι εθεάθη από πανικόβλητους κατοίκους στο Ονγκάτα Ρονγκάι

ΚΥΠΕ

Ένα λιοντάρι έσπειρε τον πανικό σε μια συνοικία του Ναϊρόμπι, σε ώρα αιχμής σήμερα το πρωί, αφότου απέδρασε από το εθνικό πάρκο της πρωτεύουσας της Κένυας.

Το λιοντάρι εθεάθη από πανικόβλητους κατοίκους στο Ονγκάτα Ρονγκάι, ένα προάστιο στο νότια του Ναϊρόμπι, που συνορεύει με το πάρκο. Η Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας (Kenyan Wildlife Service -KWS) επενέβη στο σημείο, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων για να παρατηρήσει το ζώο.

"Έριξαν στο λιοντάρι βέλος με υπνωτικό, το ακινητοποίησαν και το μετέφεραν με ασφάλεια προς τις κτηνιατρικές δομές για παρακολούθηση και προκειμένου να του βάλουν ένα περιλαίμιο προτού το απελευθερώσουν στο πάρκο", ανέφερε η KWS σε ένα δελτίο Τύπου.

"Ο πανικός που αυτό το λιοντάρι προκάλεσε ήταν τεράστιος, τα παιδιά καθυστέρησαν να πάνε σχολείο, όπως και κάτοικοι στις δουλειές τους", περιέγραψε μια φοιτήτρια, η Ρόζελιν Γουανγκάρε.

Ο Τζάκσον Μουάνγκι, ένας κάτοικος του Ονγκάτα Ρονγκάι, θεωρεί πως η KWS θα έπρεπε να βελτιώσει την ασφάλεια γύρω από το πάρκο. "Στην τελική πρόκειται για την ασφάλειά μας, το πάρκο δεν φυλάσσεται επαρκώς και για αυτό ακριβώς τα ζώα φεύγουν", τόνισε.

Το πάρκο βρίσκεται σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από το κέντρο του Ναϊρόμπι και δεν είναι η πρώτη φορά που ζώα περιπλανώνται σε αυτήν την πόλη με πληθυσμό άνω των 4 εκατομμυρίων κατοίκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X