ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πανηγυρίζουν σε Ισραήλ-Τεχεράνη για πληροφορίες θανάτου Χαμενεΐ

Βρήκαμε τη σορό του, ισχυρίζεται ισραηλινός αξιωματούχος

Ξέσπασαν πανηγύρια σε Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και Τεχεράν μετά την είδηση που μετέδωσαν πολλά διεθνή πρακτορεία ότι είναι νεκρός ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Την είδηση επιβεβαίωσε το Fox News, ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, ανώτατος αξιωματούχος του Τελ Αβίβ που μίλησε στο Reuters και άλλα διεθνή ΜΜΕ, όπως το Axios.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπένιαμιν Νετανιάχου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι υπάρχουν «αυξανόμενες ενδείξεις» ότι ο Χαμενεΐ δεν υπάρχει πλέον.

Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται οι αναφορές ότι ο Νετανιάχου έχει δει φωτογραφίες με την σορό του Χαμενεΐ , ενώ σε αραβικά μέσα ενημέρωσης διακινείται η πληροφορία ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα σχετικά οπτικά ντοκουμέντα.

Στο άκουσμα της είδησης, πολίτες του Ισραήλ βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν, ενώ σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ, αντίστοιχοι πανηγυρισμοί έχουν ξεσπάσει και στην Τεχεράνη.

 Μέσα Ενημέρωσης του Ιράν διαψεύδουν την είδηση, αν και από το απόγευμα είχαν προϊδεάσει για διάγγελμα του ανώτατου θρησκευτικού τους ηγέτη, κάτι που δεν έχει συμβεί ως τώρα.

Πριν από λίγο το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ανέβασε βίντεο του Χαμενεΐ να λέει ότι «εξαντλήθηκε η υπομονή του με το Ισραήλ» και ότι απόψε ο κόσμος θα δει τη δύναμη του Ιράν. Ωστόσο, το βίντεο είναι παλιό και κομμένο από ομιλία του, δεν είναι σημερινό.

 Τριάντα βόμβες στην κατοικία του Χαμενεΐ

Το ισραηλινό Κανάλι 12 μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια της κοινής επίθεσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί, 30 βόμβες έπεσαν στο συγκρότημα του ανώτατου ηγέτη του Ιράν. «Τριάντα βόμβες έπεσαν στο αρχηγείο. Ο Χαμενεΐ ήταν σε κάποιο υπόγειο, αλλά είναι πιθανό να μη βρισκόταν στο ιδιωτικό του καταφύγιο τη στιγμή της επίθεσης» ανέφερε το κανάλι.

Πηγή: Protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση