Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε πρόεδρος, τερματίζοντας τέσσερα χρόνια ηγεσίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον.
Ο Μπάιντεν ορκίστηκε από τον αρχηγό του ανώτατου δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς ενώ η σύζυγός του, Δρ Τζιλ Μπάιντεν, κράτησε τη Βίβλο καθώς ορκίστηκε.
Η Βίβλος ανήκει στηνοικογένεια του Μπάιντεν από το 1893 και χρησιμοποιήθηκε κατά την τελετή της ορκωμοσίας του, ως αντιπροέδρου.
Αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε, «Αυτή είναι η ημέρα της Αμερικής. Αυτή είναι η ημέρα της δημοκρατίας».
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στη βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο πριν από δύο εβδομάδες, λέγοντας ότι το συμβάν υπογράμμισε την αξία της αμερικανικής δημοκρατίας.
«Μάθαμε ξανά ότι η δημοκρατία είναι πολύτιμη», δήλωσε ο πρόεδρος. «Και αυτήν την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία έχει επικρατήσει».





























![«Εντοπίστηκαν τέσσερα περιφερόμενα πυρομαχικά [πρόκειται για τα drone αυτοκτονίας] που κατευθύνονταν από το Ιράν προς τη χώρα.](assets/modules/wnp/articles/202605/636368/images/s_elegxos.jpg)
![«Εντοπίστηκαν τέσσερα περιφερόμενα πυρομαχικά [πρόκειται για τα drone αυτοκτονίας] που κατευθύνονταν από το Ιράν προς τη χώρα.](assets/modules/wnp/articles/202504/585923/images/s_erdjt.jpg)