ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οργή στην Τουρκία: Άνοιξε ελληνική σημαία μπροστά στην Αγία Σοφία (vid)

Σε βιντεάκι που ανέβασε ο γνωστός TikToker λέει χαρακτηριστικά:

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία ένας Έλληνας TikToker, ο Μιχάλης Κονδύλας, ο οποίος άνοιξε την ελληνική σημαία μπροστά από την Αγία Σοφία. Μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρει μάλιστα πως του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία.

Σε βιντεάκι που ανέβασε στο TikTok προ λίγων ημερών ο νεαρός ανοίγει τη γαλανόλευκη μπροστά από την Αγία Σοφία και λέει:

"Η Αγιά Σοφιά θα είναι πάντοτε εκκλησία και όχι απλά εκκλησία, αλλά ελληνική εκκλησία. Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η Κωνσταντινούπολη! Η Πόλη θα είναι πάντοτε ελληνική πόλη".

Οργή στην Τουρκία

"Πρόκληση" χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας την συγκεκριμένη κίνηση του Έλληνα TikToker. Σύμφωνα με δημοσίευμα του HalkTV, στον Έλληνα νεαρό επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

"Ο Έλληνας φαινόμενο στα σόσιαλ μίντια συμπεριφέρθηκε με τέτοια αυθάδεια που ξεσήκωσε την Τουρκία. Άνοιξε την ελληνική σημαία μπροστά από την Αγία Σοφία και είπε πως μια μέρα θα επιστρέψει στον πραγματικό του κάτοχο", μετέδωσε δημοσιογράφος της τουρκικής τηλεόρασης.

Παρέμβαση έκανε και ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του πως, "το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι η καρδιά του έθνους μας. Θα συνεχίσει να είναι η σφραγίδα της πατρίδας μας με το αιώνιο κάλεσμα για προσευχή. Οποιαδήποτε ασέβεια προς αυτό θα οδηγήσει σε απογοήτευση. Η φρουρά του είναι η ένδοξη σημαία μας με το μισοφέγγαρο…".

Ποιος είναι ο γνωστός Tik Toker

Ο Μιχάλης Κονδυλάς είναι αριστούχος απόφοιτος των ΕΠΑΛ της Σύρου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταφέροντας τις εμπειρίες του από ταξίδια που πραγματοποιεί. Έχει περισσότερους από 85.000 followers στο TikTok.

Επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη πρόσφατα αναρτώντας το βίντεο που προκάλεσε την θύελλα αντιδράσεων στη γείτονα χώρα, και όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο Μιχάλης Κονδύλας ενημερώθηκε για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι από επίσημο φορέα της γειτονικής χώρας.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση