ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλη η αλήθεια για τον viral χάρτη με τις φωτιές στην Αυστραλία

Τι πραγματικά δείχνει η «φωτογραφία» που έγινε γίνει viral την ώρα που η Αυστραλία καίγεται από καταστροφικές πυρκαγιές.

Η φωτογραφία αυτή έγινε viral στα social media, όπου πολλοί χρήστες την πόσταραν για να δείξουν το εύρος της καταστροφής στην Αυστραλία, όπως αποτυπώνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι δορυφορική φωτογραφία, δεν προέρχεται από τη NASA, ούτε δείχνει τις σημερινές εστίες φωτιάς στη χώρα. Στην πραγματικότητα είναι μια 3D απεικόνιση των πυρκαγιών στην Αυστραλία, ένα γράφημα του Anthony Hearsey, ο οποίος σε ένα ποστ στο Facebook εξηγεί τι ακριβώς βλέπουμε.

To γράφημα σχεδιάστηκε συγκεντρώνοντας δορυφορικά δεδομένα της NASA από τις πυρκαγιές και τις εστίες φωτιάς σε διάστημα ενός μήνα, μεταξύ 05/12/19 και 05/01/20 και αυτές είναι όλες οι περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, μικρές και μεγάλες. Επίσης σημειώνει ότι δεν εξακολουθούν να καίγονται όλες αυτές οι περιοχές και πως το έντονο χρώμα είναι υπερβολικό λόγω του rendering. Mάλιστα παραθέτει και τον αρχικό χάρτη ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για το γράφημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X