ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οκτώ χρόνια φυλακή για τη 18χρονη που κατέσφαξε τη φίλη της

Θα εκτίσει την ποινή σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων

Μετά από ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα την απόφασή του για την 18χρονη που τον περασμένο Δεκέμβριο σκότωσε την 22χρονη φίλη της σε διαμέρισμα στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με την απόφαση, η 18χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη (κατά τον χρόνο της σύλληψής της) είχε πει, τον περασμένο Δεκέμβριο, στους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ, ομολογώντας την πράξη της: «Την σκότωσα, γιατί μου ζήτησε να μην ξαναβρεθούμε».

«Την σκότωσα, γιατί μου ζήτησε να μην ξαναβρεθούμε»

Πιο συγκεκριμένα, ήταν Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, όταν μια κοπέλα 22 ετών έπεφτε νεκρή από μαχαιριές που δέχθηκε στον λαιμό από τη φίλη της. Οι δυο τους διατηρούσαν στενή σχέση και μάλιστα το θύμα ήταν φιλοξενούμενη της 17χρονης, που έμελλε να την σκοτώσει. Ο πατέρας της 17χρονης ήταν εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία για το άγριο έγκλημα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η -τότε- ανήλικη.

Ο δικηγόρος της 18χρονης, Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωσή του, τόνισε:

Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X