ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οι ομοφυλόφιλοι φταίνε για τον κορωνοϊό»

Σ' αυτή την χώρα το... τερμάτισαν

24news team

«Ο κορωνοϊός οφείλεται στους ομοφυλόφιλους και τους άτεκνους». Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο γνωστός για τις συντηρητικές θέσεις του, ιμάμης και επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) στην Τουρκία, Αλί Ερμπάς.

Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους οργανώσεων υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων, νομικών αλλά και πολιτικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος συμφώνησε με τα λεγόμενα του Ερμπάς αναφέροντας ότι ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας απλά έκανε το καθήκον του. «Η αξιολόγηση έγινε σύμφωνα με το Ισλάμ και το κοράνι» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «είναι ολόσωστη».

Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα. Τάχθηκε επανειλημμένα εναντίον του Δικηγορικού Συλλόγου της Άγκυρας που επέκρινε τις θέσεις του Ερμπάς.

Η κριτική των νομικών δεν είναι τίποτα άλλο από μια επίθεση εναντίον του Ισλάμ και του τουρκικού κράτους, υποστήριξε ο Ερντογάν.
Να σημειωθεί ότι για τον Δικηγορικό Σύλλογο οι θέσεις του Ερμπάς δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούν οργή. Στο παρελθόν είχε υπερασπιστεί παιδεραστές και μισογύνηδες.

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση