ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι «ιπποπόταμοι της κοκαΐνης» του Εσκομπάρ είναι εκτός ελέγχου

Απειλή για το φυσικό περιβάλλον της Κολομβίας αποτελούν οι λεγόμενοι «ιπποπόταμοι της κοκαΐνης»

Απειλή για το φυσικό περιβάλλον της Κολομβίας αποτελούν οι λεγόμενοι «ιπποπόταμοι της κοκαΐνης». Πρόκειται για τέσσερα θηριώδη ζώα που είχε ο Πάμπλο Εσκομπάρ στον ιδιωτικό ζωολογικό του κήπο. 

Μετά από τη δολοφονία του Εσκομπάρ, το 1993, τα ζώα που είχε στην κατοχή του μεταφέρθηκαν σε ζωολογικούς κήπους. Ωστόσο οι τέσσερις ιπποπόταμοι δραπέτευσαν.

Από τότε ο αριθμός των ιπποπόταμων στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς και πλέον υπολογίζεται πως υπάρχουν 80 με 100 απόγονοι των άλλοτε κατοικίδιων του βαρώνου της κοκαΐνης.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως τα συγκεκριμένα ζώα αποτελούν απειλή για την άγρια φύση της περιοχής και ήδη υπάρχουν φωνές που θέλουν τη θανάτωσή τους.

Μάλιστα οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως μακροπρόθεσμα μπορούν αν αποδειχθούν καταστροφικοί όχι μόνο για τα υπόλοιπα ζώα αλλά ακόμα και για τον άνθρωπο. Τα ούρα και τα κόπρανά τους είναι τοξικά και μπορούν να μεταφέρουν μια σειρά από επικίνδυνα βακτήρια.

Υπάρχει η σκέψη να στειρωθούν για να σταματήσει η αναπαραγωγή τους, μιας και υπολογίζεται πως ο πληθυσμός του το 2024 μπορεί να ανέλθει στα 1.500.

Παρότι έχουν υπάρξει έρευνες που αναφέρουν πως οι ιπποπόταμοι μπορούν να συμβάλλουν στην ποικιλομορφία του οικοσυστήματος, εντούτοις μπορούν να καταστρέψουν την άγρια φύση.

Πηγή: reader / Με πληροφορίες από sun, telegraph

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κόσμος  |  Viral  |  Stories

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση