ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι γυναίκες του τάγματος «Caracall» εξόντωσαν 100 άντρες της Χαμάς

Η αφήγηση της διοικήτριας

Άρωμα γυναίκας έχουν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Jerusalem Post», το Τάγμα «Caracall» επαίρεται ότι, μέχρι τώρα, έχει εξοντώσει τουλάχιστον 100 τρομοκράτες της Χαμάς.

Η αντισυνταγματάρχης Μπεν Γιεχούντα, διοικήτρια του τάγματος, επιβραβεύει το στράτευμα και κυρίως τις γυναίκες, για την γενναιότητα και τον ηρωισμό τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Jerusalem Post», η διοικήτρια αυτής της μονάδας, αφηγείται την εμπειρία της στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου το τάγμα της εξολόθρευσε περίπου 100 τρομοκράτες της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης. Στέλνει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα για όλους όσοι αμφισβητούν τις δυνατότητες των γυναικών μαχητών του «Caracal».

Καθώς ξεκίνησε η επίθεση στη συνοριακή περιοχή της Γάζας, όπως αφηγείται η Μπεν Γιεχούντα, έφυγε γρήγορα από το αρχηγείο του τάγματος «Nahal Raviv» με προορισμό μια θέση στα αιγυπτιακά σύνορα, όπου υπήρχαν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Πύραυλοι έπεφταν βροχή, ενώ υπήρχε διείσδυση τρομοκρατών στις πόλεις Shlomit και Bnei Netzer.

Εν μέσω αυτού του χάους, λέει, έλαβε ένα μήνυμα από τον αντισυνταγματάρχη Yonatan Tzur, διοικητή του τάγματος περιπολίας της Ταξιαρχίας Nahal, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα έπεφτε νεκρός από πυρά τρομοκρατών.

Ο ίδιος πρόλαβε να αναφέρει την διείσδυση τρομοκρατών κοντά στις περιοχές Σούφα και Νιρίμ, επισημαίνοντας: «Υπάρχουν αρκετοί τρομοκράτες εκεί... Είναι βαριά οπλισμένοι!»

Γυναίκες μαχητές των IDF πολεμούν τους τρομοκράτες της Χαμάς

Η Μπεν Γιεχούντα κάλεσε τους στρατιώτες από το τάγμα μάχης πεζικού «Caracal» (αποτελείται από άνδρες και γυναίκες) να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις της: «Βγαίνουμε για να εξοντώσουμε τρομοκράτες. Η διείσδυση στο Ισραήλ εξαπλώνεται. Μείνετε σε εγρήγορση».

Κατά τη διάρκεια του γρήγορου ταξιδιού, η Μπεν Γιεχούντα άρχισε να κατανοεί την κλίμακα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην περιοχή. Φθάνοντας στη Σούφα, έλαβε μια αναφορά από έναν λοχία που βρισκόταν στην είσοδο των φρουρών της στρατιωτικής βάσης κι έλεγε ότι οι οι τρομοκράτες ήταν μέσα μαζί με τουλάχιστον τρεις τραυματίες.

Η αναφορά έγραφε επίσης ότι στο φυλάκιο υπήρχαν στρατιώτες από την περίπολο Nahal και το 50ο τάγμα, άλλοι στρατιώτες, στρατιωτικοί οδηγοί που δρουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου και πολλοί τρομοκράτες.

«Ήταν προφανές ότι οι περισσότεροι από τους μαχητές ήταν στην τραπεζαρία, οπλισμένοι με αντιαρματικά βλήματα...Έγινε σαφές ότι δεν επρόκειτο για μια τυπική διείσδυση τρομοκρατών. Πλησιάζοντας τη βάση από όλες τις πλευρές, εντοπίστηκαν τουλάχιστον επτά τρομοκράτες... Ξαφνικά, σχεδόν 50 τρομοκράτες και ελεύθεροι σκοπευτές επιτέθηκαν στην περίπολο Nahal με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Απάντησαν με πυροβολισμούς. Οι τρομοκράτες εξοντώθηκαν και οι άλλοι διαλύθηκαν. Κάποια στιγμή, ένας τρομοκράτης προσέγγισε την Μπεν Γιεχούντα σε απόσταση αναπνοής, αλλά η γρήγορη αντίδρασή της την έσωσε».

Στο μεταξύ, αντισυνταγματάρχης από τη μοίρα «Magic Touch Squadron» έφτασε στο σημείο και αναγνώρισε τους τρομοκράτες μέσα στη βάση. Πρότεινε να ληφθούν μέτρα, αλλά η Μπεν Γιεχούντα επέμενε να αποφύγει το χειρότερο, καθώς μέσα βρίσκονταν ήδη στρατιώτες.

Αντιθέτως, οι εκρήξεις πυρών κατευθύνθηκαν στα γύρω χωμάτινα αναχώματα, σκοτώνοντας τρομοκράτες και αποτρέποντας περαιτέρω επιθέσεις στην ομάδα.

Επί σχεδόν τέσσερις ώρες, τρομοκράτες προσπάθησαν να εξοντώσουν την Μπεν Γιεχούντα και την ομάδα της. Έφτασαν περισσότερα φορτηγά, αλλά η διοικήτρια του τάγματος Caracal ουσιαστικά τα απέτρεψε. Εκτοξεύτηκαν πρόσθετοι πύραυλοι «Light Anti-Armor Weapon» (LAW), εξαλείφοντας περαιτέρω τους τρομοκράτες: Μερικοί σκοτώθηκαν και άλλοι υποχώρησαν.

Παρά τα τραύματα σε μερικούς από τους στρατιώτες της, αυτοί επέμειναν.

Ύστερα από ώρες σκληρών μαχών, στρατιώτες από τη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού «Shayetet» έφτασαν για να «καθαρίσουν» τη βάση από τρομοκράτες. Για να τους βοηθήσουν εκτόξευσαν drones.

Οι μάχες συνεχίστηκαν και όσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν, απομακρύνθηκαν από το σημείο. Οι υπόλοιποι παρέμειναν στη βάση επί συνολικά 14 ώρες μέχρι να είναι απολύτως ασφαλείς.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση