ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι φρικτές ιστορίες που περιγράφουν δύο ανήλικα παιδιά που ήταν όμηροι της Χαμάς

«Έκαψαν το πόδι κάθε παιδιού με εξατμίσεις»

Τα όσα έζησαν περιγράφει ο θείος δύο ανήλικων αδελφών που ήταν όμηροι της Χαμάς και απελευθερώθηκαν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, κατά την τέταρτη ημέρα εκεχειρίας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει αποφασιστεί για κατάπαυση πυρός.

Η Χαμάς απελευθέρωσε, τη Δευτέρα και μετά από 51 ημέρες αιχμαλωσίας, δύο γυναίκες και εννέα παιδιά, με τις γυναίκες αυτές, μάλιστα, να είναι μητέρες κάποιων από αυτά.

Ο θείος των δύο αδελφών, Or και Yagil Yaakov, είπε ότι οι τρομοκράτες, αφού τα απήγαγαν, σημάδεψαν τα αγόρια χρησιμοποιώντας την εξάτμιση μιας μοτοσικλέτας, όπως μεταδίδουν οι Times of Israel.

«Μας είπαν ιστορίες για όσα πέρασαν μέσα στη Γάζα. Οι ιστορίες είναι φρικτές», λέει ο Yaniv Yaakov κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τον υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν. «[το έκαναν] Σε κάθε παιδί που άρπαζαν. Οι τρομοκράτες έβαζαν τα πόδια των παιδιών στην εξάτμιση μοτοσικλέτας, έτσι ώστε να καούν, να έχουν έγκαυμα και να σημαδεύονται αν τρέξουν για να ξεφύγουν».

«Τους είχαν ναρκώσει και τους φέρθηκαν τόσο άσχημα, αλλά τουλάχιστον είναι μαζί μας», προσθέτει ο Yaakov.

Τα αδέλφια Or Yaakov, 16 ετών, και Yagil Yaakov, 12 ετών, κοιμόντουσαν μόνα τους στο σπίτι τους στο κιμπούτς Nir Oz όταν τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Τα δύο αγόρια κρύφτηκαν σε ένα ασφαλές δωμάτιο και κάλεσαν τη μητέρα τους ψιθυρίζοντάς της στο τηλέφωνο.

Όταν οι τρομοκράτες μπήκαν στο σπίτι τους, ο Or Yaakov προσπάθησε να κρατήσει κλειστή την πόρτα του δωματίου, αλλά δεν τα κατάφερε. Στις 9 Νοεμβρίου, ο Yagil Yaakov εμφανίστηκε σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση