ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O. Τζέι Σίμπσον: Πώς η «δίκη του αιώνα» διέλυσε την οικογένεια Καρντάσιαν

Χωρίστηκαν στα δύο

Ήταν 1995 όταν μια συγκλονιστική υπόθεση καθήλωσε τις ΗΠΑ και τον κόσμο: Ο Ο. Τζέι Σίμπσον, ο σούπερ σταρ του NFL και ηθοποιός, δικαζόταν για τη διπλή δολοφονία της πρώην συζύγου του Νικόλ Μπράουν και του φίλου της Ρον Γκόλντμαν.

Η Κιμ Καρντάσιαν θυμάται ακόμα την ημέρα που ο πατέρας της, ο θρυλικός δικηγόρος διασημοτήτων Ρόμπερτ Καρντάσιαν, πήρε αυτήν και την αδερφή της Κόρτνεϊ νωρίς από το σχολείο «για να γίνουν μάρτυρες ενός κομματιού της ιστορίας».

Ο Ο. Τζέι ήταν στενός οικογενειακός φίλος των Καρντάσιαν και ήταν γνωστός ως «Uncle OJ», ενώ η πρώην σύζυγός του, με την οποία μοιράστηκαν πολλές οικογενειακές διακοπές, ήταν γνωστή στην οικογένεια ως «Auntie Nicole».

Αλλά οι στενοί δεσμοί της οικογένειας Καρντάσιαν με τον Ο. Τζέι και τη Νικόλ θα οδηγούσαν, τελικά, σε μια από τις πιο σκληρές διαμάχες τους, με τον Ρόμπερτ Καρντάσιαν και τη μητέρα της οικογένειας Κρις Καρντάσιαν (μετέπειτα Τζένερ) να διχάζονται για αυτό που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως «η δίκη του αιώνα».

Η ρήξη και η επιλογή στρατοπέδου στη δίκη του Ο. Τζέι Σίμπσον

Η ρήξη ήταν εμφανής μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου Ρόμπερτ Καρντάσιαν και Κρις διάλεξαν διαφορετικά στρατόπεδα. Η Κρις στάθηκε δίπλα στα συντετριμμένα, αγαπημένα πρόσωπα της Νικόλ, ενώ ο Ρόμπερτ καθόταν δίπλα στον κατηγορούμενο δολοφόνο, έχοντας προσφερθεί για να εκπροσωπήσει τον επί χρόνια φίλο του στη δίκη.

Αυτός ο μεγάλος διχασμός μεταξύ μητέρας και πατέρα μεταφέρθηκε γρήγορα στα παιδιά τους, τα οποία, παρά την μικρή ηλικία τους, αναγκάστηκαν να διαλέξουν πλευρά.

Όταν η Κιμ και η Κόρτνεϊ κάθισαν πίσω από τον πατέρα τους στην πλευρά του κατηγορούμενου στην αίθουσα του δικαστηρίου, παρατήρησαν τη μητέρα τους, Κρις Τζένερ, να κάθεται στην απέναντι πλευρά για να υποστηρίξει την καλύτερη φίλη της, Νικόλ Μπράουν, και την οικογένειά της.

Ούσα μόλις 13 ετών εκείνη την εποχή, η Κιμ θυμήθηκε το 2020 ότι «Διέσπασε την οικογένειά μου, θα έλεγα, καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης».

Παραδέχτηκε πως ο 15μηνος δικαστικός αγώνας ήταν «πραγματικά σκληρός» για την ίδια και τη μεγαλύτερη αδελφή της, που ένιωθαν ότι έπρεπε να διαλέξουν πλευρά.

Ο διαβόητος ύποπτος για τη διπλή δολοφονία, ο οποίος αργότερα κρίθηκε αθώος για τον θάνατο της πρώην συζύγου του Νικόλ Μπράουν και του φίλου της Ρον Γκόλντμαν, πέθανε σε ηλικία 76 ετών στο σπίτι του στο Λας Βέγκας το βράδυ της Τετάρτης, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

Μέσα στα χρόνια, η Κρις έχει μιλήσει για τη φρίκη που ένιωθε όταν η στενή της φίλη είχε μαχαιρωθεί βάναυσα στο σπίτι της στο Λος Άντζελες το 1994.

Η μαμά-μάνατζερ των Καρντάσιαν είπε ότι ακόμα δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί καθώς κάθισε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης, όπου ο δικηγόρος πρώην σύζυγός της βοηθούσε στην υπεράσπιση του ύποπτου δολοφόνου της καλύτερής της φίλης.

Η Κρις και η Νικόλ δημιούργησαν έναν στενό δεσμό μέσω της αμοιβαίας φιλίας των συζύγων τους. Οι γυναίκες παρέμειναν φίλες μετά το διαζύγιο της Κρις με τον Ρόμπερτ το 1991 και κατά τη διάρκεια του δεύτερου γάμου της με τον Ολυμπιονίκη Μπρους Τζένερ (αργότερα Κέιτλιν Τζένερ).

Η Κιμ εξήγησε στο GQ τον Οκτώβριο του 2023 ότι εκείνη και η Κόρτνεϊ επέλεξαν να περνούν περισσότερο χρόνο με τον μπαμπά τους κατά τη διάρκεια της δίκης επειδή ένιωθαν ότι η μαμά τους «ήταν ευτυχισμένη που παντρεύτηκε ξανά» ενώ ο πατέρας τους ήταν «μόνος».

«Περπατήσαμε στην αίθουσα του δικαστηρίου και είδαμε τη μαμά να κάθεται στην άλλη πλευρά», θυμάται. «Είπε "Υποτίθεται ότι είσαι στο σχολείο. Τι κάνεις εδώ;" Η Κόρτνεϊ και εγώ δεν την κοιτάξαμε καν».

«Η Κόρτνεϊ και εγώ πήγαμε με τον μπαμπά μας. Νιώθαμε ότι η μαμά ήταν ευτυχισμένη που παντρεύτηκε ξανά, οπότε θα ζούσαμε με τον μπαμπά. Δεν θέλαμε να είναι μόνος του», συνέχισε.

«Πάντα πιστεύαμε ότι ο μπαμπάς ήταν ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο», είπε η Κιμ σε παλαιότερη συνέντευξη στο Rolling Stone. «Και πίστευε πραγματικά στον φίλο του».

Η ριάλιτι σταρ μίλησε για το πώς η «δίκη του αιώνα» επηρέασε την οικογένειά της κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της το 2020 στην εκπομπή του Ντέιβιντ Λέτερμαν στο Netflix «My Next Guest Needs No Introduction».

«Η μαμά μου ήταν εξαιρετικά έντονη στα συναισθήματά της… Πίστευε ότι η φίλη της δολοφονήθηκε από αυτόν και αυτό ήταν πραγματικά τραυματικό για εκείνη», είπε.

«Και μετά πηγαίναμε στο σπίτι του μπαμπά μου και εκεί ήταν μια εντελώς άλλη κατάσταση. Δεν ξέραμε πραγματικά τι να πιστέψουμε ή ποιανού την πλευρά να πάρουμε ως παιδιά, γιατί δεν θέλαμε να πληγώσουμε τα συναισθήματα ενός από τους γονείς μας».

Ο Ο. Τζέι αθωώθηκε, τελικά, για το διπλό έγκλημα και συνέχισε να υποστηρίζει την αθωότητά του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η γνωριμία του Ρόμπερτ Καρντάσιαν με τον Ο. Τζέι Σίμπσον

Ο Ρόμπερτ και ο Ο. Τζέι συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1967, όταν ο δεύτερος ήταν το αστέρι των Trojans του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, και ο πρώτος ήταν waterboy.

Λίγα χρόνια αργότερα, ενώ έπαιζαν τένις στο σπίτι ενός κοινού φίλου, ο Ρόμπερτ είχε γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ψυχαγωγίας και δικηγόρος και ο Ο. Τζέι ήταν ήρωας των Buffalo Bills.

Οι δύο άνδρες ανέπτυξαν γρήγορα μια στενή φιλία και έγιναν επιχειρηματικοί εταίροι, εκμεταλλευόμενοι το παρατσούκλι του Ο. Τζέι «The juice» ανοίγοντας μια αλυσίδα καταστημάτων γιαουρτιού και χυμών γνωστά ως «Juice Inc.». Επένδυσαν στο Concert Cinema, το οποίο θα έδειχνε μουσικά βίντεο πριν τις ταινίες στους κινηματογράφους.

Ο Καρντάσιαν παντρεύτηκε την Kristen Mary Houghton (αργότερα γνωστή ως Κρις Τζένερ) από το Σαν Ντιέγκο το 1978, ενώ ο Σίμπσον, ο οποίος ήταν αρχικά παντρεμένος με τη Marguerite, χώρισε και παντρεύτηκε τη Νικόλ Μπράουν.

Κατά τη διάρκεια των προβλημάτων του γάμου του με την πρώτη του σύζυγο, πήγαινε συχνά στο σπίτι των Καρντάσιαν και έγινε γνωστός ως «Uncle OJ».

Η Κρις «συνδέθηκε αμέσως» με τη Νικόλ όταν η ξανθιά καλλονή άρχισε να βγαίνει με τον σταρ του NFL το 1979. «Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν πόσο όμορφη ήταν η Νικόλ και πόσο νέα και πόσο ξανθιά», είπε στο Slate το 2016.

«Η Νικόλ έφερε στον Ο. Τζέι πολλή ευτυχία, μπορούσες να το δεις. Φώτισε τη ζωή του. Ήταν λαμπεροί μαζί».

Η σκοτεινή πλευρά του Ο. Τζέι Σίμπσον

Αλλά η Κρις δεν γνώριζε τη σκοτεινή και βίαιη πλευρά του Ο. Τζέι, που ήταν επιρρεπής στη ζήλια και στα ξεσπάσματα θυμού.

Γρονθοκόπησε τη Νικόλ στο πρόσωπο, αλλά ζήτησε συγγνώμη λίγες μέρες αργότερα αγοράζοντάς της μια ολοκαίνουργια Porsche. Και έτσι συνεχιζόταν ο ταραχώδης φαύλος κύκλος καθ' όλη τη διάρκεια της 13χρονης σχέσης τους.

Τελικά, το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά: τον Sydney Brooke Simpson (1985) και τον Justin Ryan Simpson (1988). Μαζί, οι δύο οικογένειες έκαναν πολλά ταξίδια στο Μεξικό και εκδρομές για σκι στο Άσπεν.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1988 ο Ο. Τζέι χτύπησε τη Νικόλ τόσο άγρια, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Ο πρώην αθλητής ούρλιαζε επανειλημμένως: «Θα σε σκοτώσω!».

Ήταν η ένατη φορά που οι αστυνομικοί καλούνταν στην έπαυλή τους στο Brentwood για ενδοοικογενειακή βία. Ο Ο. Τζέι συνελήφθη και του δόθηκε δικαστική εντολή να πάει σε ψυχιατρική συμβουλευτική. Μέσα σε τέσσερις μήνες το ζευγάρι ήταν ξανά μαζί.

Χώρισαν επίσημα το 1993, έναν χρόνο πριν βρεθεί το άψυχο κορμί της σε μια λίμνη αίματος έξω από το διαμέρισμά της.

Η Κρις θυμήθηκε πως επρόκειτο να συναντηθεί με τη Νικόλ αργότερα εκείνο το πρωί. Αφού πέρασε το αρχικό σοκ της είδησης, η Κρις είπε: «Απλώς ένιωσα σαν να ήξερα, πιθανώς, τι είχε συμβεί».

Η Νικόλ «είχε καταγράψει 17 χρόνια κακοποίησης» με τη μορφή φωτογραφιών, έγραψε η Κρις στα απομνημονεύματά της το 2011, All Things Kardashian.

«Ήθελε πραγματικά κάποιος κοντά της να μάθει τι συνέβαινε, έτσι ώστε κάποιος -δηλαδή εγώ- να γίνει μάρτυρας».

Στη συνέχεια, ο Ρόμπερτ, ο οποίος δεν είχε ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ανανέωσε τη νόμιμη άδεια του για να συμμετάσχει στη διαβόητη «Dream Team» των δικηγόρων υπεράσπισης του Ο. Τζέι, που περιλάμβανε τους Johnnie Cochran και Robert Shapiro.

«Ακριβώς πριν ξεκινήσει η δίκη, ο Ρόμπερτ κάθισε και μας έγραψε μια χειρόγραφη επιστολή και απλώς είπε: "Κοίτα, ξέρω ότι δεν συμφωνείς με αυτό που συμβαίνει εδώ, αλλά αυτό πρέπει να κάνω για τον φίλο μου"».

Αν και διαφωνούσε σθεναρά με την απόφασή του, η Κρις είπε ότι ο πρώην σύζυγός της «πίστευε σε αυτό που έκανε και μας ζητούσε τη στήριξή του».

Ήταν ο Cochran που είπε τη διαβόητη φράση «Αν το γάντι δεν ταιριάζει, πρέπει να αθωωθείς» κατά τη διάρκεια της δίκης, όταν ένα ζευγάρι ματωμένα γάντια παρουσιάστηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία και φαίνονταν πολύ μικρά για τα χέρια του κατηγορούμενου.

Η Κρις ισχυρίστηκε ότι ήταν με τη Νικόλ στη Νέα Υόρκη όταν αγόρασε αυτά τα γάντια ως δώρο για τον σύζυγό της νωρίτερα εκείνο το έτος.

Οι φήμες για σχέση του Ο. Τζέι Σίμπσον με την Κρις Τζένερ

Ο Ο. Τζέι ήταν προστατευτικός με την Κρις, «σαν μεγάλος αδερφός». Χρόνια αργότερα, ο πρώην μάνατζερ του ισχυρίστηκε ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής του NFL καυχιόταν κάποτε για την ασυνήθιστη «σύνδεση» του με την Κρις Τζένερ που την έστειλε στο νοσοκομείο λόγω του μεγέθους του ανδρισμού του.

Ο ίδιος απάντησε διαψεύδοντας κατηγορηματικά την ιστορία, δηλώνοντας ότι «ο Ρόμπερτ Καρντάσιαν ήταν σαν αδερφός για μένα».

«Ποτέ -και θέλω να τονίσω, ποτέ, σε οποιοδήποτε σχήμα ή μορφή- δεν είχα ποτέ κανένα ενδιαφέρον για την Κρις, ρομαντικά ή σεξουαλικά», πρόσθεσε. «Και ποτέ δεν είχα καμία ένδειξη ότι είχε κάποιο ενδιαφέρον για μένα. Όλες αυτές οι ιστορίες λοιπόν είναι ψεύτικες, κακές, κακόγουστες».

Η Κρις παρακολούθησε τις ακροάσεις του δικαστηρίου καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της με την κόρη της, Κένταλ, και αργότερα τίμησε τη δολοφονημένη φίλη της δίνοντας στη νεογέννητη κόρη της το μεσαίο όνομα «Νικόλ».

H Κέιτλιν Τζένερ (τότε Μπρους) μίλησε για το πώς η εκρηκτική δίκη δημιούργησε ένταση στη νέα του οικογένεια.

«Θυμάμαι την ημέρα που βγήκε η ετυμηγορία και ήρθαν [η Κόρτνεϊ, η Κιμ και η Κλόε] και είπαν, "Σου είπα ότι δεν το έκανε"».

«Καθίσαμε και είπα "Κοίτα, το ότι πήρε μια αθώα ετυμηγορία δεν σημαίνει ότι δεν το έκανε, και απλώς δεν θέλω να ακούω πια το όνομά του". Και είχα πολλές συζητήσεις με τον Ρόμπερτ για να προσπαθήσω να βεβαιωθώ ότι δεν θα διέλυε την οικογένεια».

Όσοι παρακολούθησαν στενά τη δίκη θα θυμούνται το δυσαρεστημένο βλέμμα στο πρόσωπο του Ρόμπερτ Καρντάσιαν όταν διαβάστηκε η ετυμηγορία «αθώος». Ήταν μια μπερδεμένη εικόνα για τον άνθρωπο που ταρακούνησε την οικογένειά του για να προστατεύσει τον στενό του φίλο.

Στα απομνημονεύματά της το 2017, η Κέιτλιν ισχυρίστηκε ότι ο Ρόμπερτ πίστευε κρυφά πως ο Ο. Τζέι ήταν ένοχος και κάποτε της είχε πει: «Θα ήμουν εντάξει αν τον είχαν πιάσει στην πρώτη δίκη».

«Το υπονοούμενο ήταν προφανές ότι πίστευε ότι ο Ο. Τζέι ήταν ένοχος», έγραψε η Κέιτλιν στο βιβλίο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση