ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις εκκλήσεις για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι εκλογές» λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε το ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, καθώς χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ σε μια ακόμα αντικυβερνητική διαμαρτυρία.

Η δημοτικότητα Νετανιάχου πέφτει κατακόρυφα σε δημοσκοπήσεις μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα για μεγάλο μέρος του 2023 έχουν σε μεγάλο βαθμό υποχωρήσει κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ωστόσο, διαδηλωτές βγήκαν ξανά στους δρόμους του Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου (17/02) ζητώντας νέες εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για το 2026. Το πλήθος ήταν μικρότερο από τις μαζικές διαδηλώσεις του περασμένου έτους, που αριθμούσαν δεκάδες χιλιάδες, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, εναντίον του Νετανιάχου – Του ζητούν να συμφωνήσει για τους ομήρους

«Θα ήθελα να πω στην κυβέρνηση ότι είχατε την ευκαιρία σας, καταστρέψατε ό,τι μπορείτε να καταστρέψετε. Τώρα είναι η ώρα να τα διορθώσει όλα ο λαός όλα, όλα τα άσχημα πράγματα που κάνατε» είπε ένας διαδηλωτής, με το κεφάλι του τυλιγμένο με ισραηλινή σημαία.

Τα κεντρικά αιτήματα των διαδηλωτών προς την κυβέρνηση του Ισραήλ είναι η συμφωνία με την Χαμάς για τους ομήρους και η ταυτόχρονη παραίτηση Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εκκλήσεις εντός του κυβερνώντος κόμματός του Λικούντ για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ακριβώς όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας. «Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι εκλογές και η ενασχόληση με εκλογές, αφού θα μας διχάσουν», είπε. «Χρειαζόμαστε ενότητα αυτή τη στιγμή», σημείωσε.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X