ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ξεσπάει για τα σκουπίδια στην θάλασσα της Άνδρου (vid)

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών..»

Τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο περισυλλογής απορριμάτων από τον βυθό στα νερά γύρω από την Άνδρο κι εκεί αποτυπώνεται το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που προκαλεί ο άνθρωπος και εν προκειμένω ο Έλληνας στη χώρα του. Το βίντεο αυτό έφτασε στα ραντάρ του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο που ενεργοποιήθηκε ξανά σε επίπεδο ακτιβισμού.

Ως γνωστόν, ο ηθοποιός διατηρεί social media με μόνο σκοπό να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για την κλιματική αλλαγή, τις καταστροφές που γίνονται ανά τον κόσμο σε περιβαλλοντικό επίπεδο, αλλά κυρίως για όσα πρέπει και μπορούν να γίνουν για να ανατραπεί ο οικολογικός όλεθρος. Έχει ιδρύσει άλλωστε και οργανισμούς που φροντίζουν για τη διάσωση και προστασία ειδών υπό εξαφάνιση.

Το βίντεο του Al Jajeera που δείχνει έναν περιβαλλοντικό οργανισμό να μαζεύει από τον βυθό στην Άνδρο άπειρα πλαστικά σκουπίδια μικρού και μεγάλου μεγέθους, έδωσε μια ακόμα ευκαιρία στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για να μας υπενθυμίσει τι έχει συμβεί και τι πρέπει να σταματήσει. Ο ΝτιΚάπριο ανάρτησε το βίντεο στο προφίλ του και έγραψε για όσα τραγικά ευρήματα υπάρχουν στα ελληνικά ύδατα.
«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε».

 
 
 

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X