ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο κορωνοϊός... ακύρωσε το καρναβάλι της Πάτρας

Σκέψεις για μετάθεσή του το καλοκαίρι

Την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και της μετάθεσή τους πιθανόν το καλοκαίρι θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλλει όλες τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, λόγω των τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας.

‘Οπως είπε ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο δήμος ήταν προβληματισμένος για τη διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων τονίζοντας ότι άλλο είναι ένας να βρεθεί θετικός στον κοροναϊό και άλλο η Πάτρα να γίνει η εστία για να απλωθεί ιός σε όλη την Ελλάδα.

«Θα ήταν ανευθυνότητα από την πλευρά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάτρας.

«Ας ετοιμαστούμε για τον Ιούνιο», είπε ο δήμαρχος της Πάτρας

«Οφείλουμε να υπακούσουμε στην εντολή του υπουργείου», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Επίσης, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, «αυτή η απόφαση δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους επαγγελματίες της πόλης μας και στα μέλη των καρναβαλικών πληρωμάτων», προσθέτοντας ότι «ζητάμε από την κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση του δήμου και του καρναβαλικού οργανισμού, καθώς και την αποζημίωση των καρναβαλικών πληρωμάτων και των επαγγελματιών, που θα υποστούν οικονομικές συνέπειες από την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων».

Η τελική πάντως απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα όπου συνεδριάζει για το θέμα εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση δημάρχων σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να ματαιώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας.

Οι τοπικές κοινωνίες παρακολουθούν μουδιασμένες τις εξελίξεις με τον κοροναϊό, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που ακυρώνονται εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Ήδη πάντως ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνονται και οι σχετικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου στο Πάρκο Τρίτση για την Καθαρά Δευτέρα.

Ρέθυμνο

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, σχολίασε πως επίσης δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο.

«Δεν είμαστε καλά, προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι θέλει να πει ο υπουργός Υγείας. Εμείς δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Δυστυχώς ποτέ και για τίποτα δεν ρωτάνε την τοπική αυτοδιοίκηση. Ούτε ενημέρωση έχουμε, ούτε κάποιο κρούσμα κοροναϊού έχουμε σε ολόκληρη την Κρήτη τίποτα» είπε.

Πρόσθεσε δε ότι «για το καρναβάλι έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες άνθρωποι σε μια διαδικασία εθελοντισμού. Από τις τσέπες τους έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα δεν είναι απλά. Δηλαδή αύριο δεν θα πετάξουν τα αεροπλάνα, θα κλείσουν τα θέατρα, τα σινεμά, τα σχολεία; Τι θα γίνει. Προφανώς είναι σοβαρό το θέμα αλλά θέλει ψυχραιμία».

Ξάνθη

Την ίδια ώρα, μόνο στο καρναβάλι της Ξάνθης έχουν δηλώσει συμμετοχή φέτος 15.000 άνθρωποι από 37 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

«Για ποιο λόγο μια τόσο απότομη κίνηση; Για ποιο λόγο ξεκινούν τα προληπτικά μέτρα από τον πολιτισμό; Στα γήπεδα που συναθροίζονται χιλιάδες άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα; Στα θέατρα και τους κινηματογράφους; Γιατί πανικοβάλουν τον κόσμο;» δήλωσε o δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, στο ethnos.gr και πρόσθεσε:

«Είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν. Ακόμη δεν έχουμε κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια μας το οποίο να μας εξηγεί την απόφαση του υπουργού» συνέχισε ο ίδιος, εξηγώντας πως βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους δημάρχους σε Ρέθυμνο, Πάτρα, Καλαμάτα και Τρίκαλα, όπου διοργανώνονται οι σημαντικότερες καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας το επόμενο τριήμερο, ώστε να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Κέρκυρα

Την πρόθεσή τους να μην υπακούσουν στην εντολή Κικίλια για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω κοροναϊού έκαναν γνωστή οι τοπικοί άρχοντες στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, δήλωσε ότι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους του νησιού θα γίνουν κανονικά.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X