ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο «Δράκος της Δράμας» - 42 χρόνια μετά τα άγρια εγκλήματά του, ζει απομονωμένος με την γυναίκα του

Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονίες, βιασμούς, βομβιστικές ενέργειες, εκτροχιασμό τρένου και πυρπόληση στρατιωτικού αεροδρομίου

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, που με την εγκληματική του δράση πάγωσε το πανελλήνιο πριν 42 χρόνια, έμεινε στην ιστορία ως ο διαβόητος «Δράκος της Δράμας». Τόνοι μελάνης χύθηκαν για τις πράξεις του και έμεινε φυλακισμένος για περίπου δυο δεκαετίες.

Ο άνδρας που βίαζε, σκότωνε και σκορπούσε τον τρόμο αποφυλακίστηκε το 2004 και σήμερα δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του, στο πλευρό της αγαπημένης του γυναίκας, Λίνας, την οποία αρραβωνιάστηκε και στη συνέχεια παντρεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Παπαχρόνης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ζει απομονωμένος με τη σύζυγό του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την κατακραυγή του κόσμου.

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης παλιότερα αλλά και πρόσφατα με την αγαπημένη του:

Η ιστορία του Κυριάκου Παπαχρόνη που ξεκίνησε να σκοτώνει γιατί τον προσέβαλε μια ιερόδουλη και επηρεαζόταν από τον ήχο των τακουνιών

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης άρχισε να απασχολεί τις Αρχές από την ηλικία των 19 ετών υπηρετώντας ως Έφεδρος Αξιωματικός στην 5η μοίρα των ΛΟΚ της Δράμας.

Ο νεαρός τότε Κυριάκος κινείται μεταξύ Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. Κάνει άγριες δολοφονίες γυναικών, βομβιστικές επιθέσεις σε αεροδρόμια και θα του αποδώσουν το προσωνύμιο, με το οποίο έμεινε στα χρονικά ως ο «Δράκος της Δράμας».

Έχοντας ως σύμμαχο το βαθύ σκοτάδι της νύκτας επέλεγε τα θύματά του και έχοντας ως προκάλυψη την στρατιωτική στολή πραγματοποιούσε τα εγκλήματά του. Ο ίδιος είχε αποδώσει την εμμονή του με τη θυματοποίηση του γυναικείου φύλου στην πρώτη φορά που επισκέφθηκε έναν οίκο ανοχής, όταν ήταν 13 ετών. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Παπαχρόνη, η ιερόδουλη με την οποία ήρθε σε επαφή του μίλησε ειρωνικά και προσέβαλε τον ανδρισμό του στον υπέρτατο βαθμό με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά ώστε να αποφασίσει να προχωρήσει σε πράξεις σκληρής εκδίκησης προς το γυναικείο φύλο.

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης συλλαμβάνεται τον Δεκέμβριο του 1982 από την ασφάλεια Δράμας και καταδικάζεται για δύο ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως, έναν βιασμό, δύο απόπειρες βιασμού, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, πέντε βομβιστικές ενέργειες, έναν εκτροχιασμό τρένου και για μια πυρπόληση στρατιωτικού αεροδρομίου.

Καταδικάζεται δις εις θάνατον, αλλά η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 22χρονια αργότερα ο Κυριάκος Παπαχρόνης είναι και πάλι ελεύθερος.

Κατά την απολογία του όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής, έχει παραδεχτεί ότι αν δεν τον έπιαναν, θα συνέχιζε την εγκληματική του δράση απέναντι στις γυναίκες στις οποίες έτρεφε ιδιαίτερο μίσος, το οποίο μετατρεπόταν σε ικανοποίηση όπως έλεγε κάθε φορά που τις χτυπούσε. Προχωρούσε σε πράξεις βίας και δολοφονίας επηρεαζόμενος και από τον ήχο που προερχόταν από τα τακούνια που φορούσαν τα θύματά του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνης της περιόδου όταν ο Κυριάκος Παπαχρόνης οδηγήθηκε στον ανακριτή αμέσως μετά τη σύλληψή του έσπασε τη σιωπή του και τα ομολόγησε όλα.

Το τελευταίο κατά σειρά θύμα του ήταν μια γυναίκα την οποία χτύπησε με στιλέτο στο πρόσωπο και χάρη σε αυτήν οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν γρήγορα στη σύλληψή του.

Ολα αυτά τα χρόνια ο Κυριάκος Παπαχρόνης που παρέμενε στη φυλακή δεχόταν γράμματα από γυναίκες που δήλωναν τρελά ερωτευμένες μαζί του.

Ο «Δράκος της Δράμας» έπειτα από 21 ολοκληρα χρόνια και 6 μήνες έκανε αίτηση αποφυλάκισης και τον Δεκέμβριο του 2004 σε ηλικία 44ετών αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους. Μετανιωμένος πλέον ο «Δράκος της Δράμας» για τις δολοφονίες και τους βιασμούς που διέπραξε,περνάει το υπόλοιπο της ζωή του με την αγαπημένη του γυναίκα, τη Λίνα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση