ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο δήμος του Άμστερνταμ κάνει... έξωση στα «κόκκινα φανάρια»

Το Άμστερνταμ θα απομακρύνει το «ερωτικό κέντρο» και τα coffee shops

Το σεξ και τα ναρκωτικά δεν πρέπει να είναι «σήμα κατατεθέν» του Άμστερνταμ. Αυτό ισχυρίζεται η δήμαρχος της ολλανδικής πρωτεύουσας, Φέμκε Χαλσέμα, μεταφέροντας το ερωτικό κέντρο κάπου πιο απομονωμένα.

Οι δημοτικές αρχές θα θέσουν προς ψήφιση το επίμαχο σχέδιο με σκοπό να γίνει η «κάθαρση» του κέντρου της πόλης έτσι ώστε το Άμστερνταμ να προσελκύει «καλύτερης ποιότητας τουρίστες».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η δήμαρχος Χαλσέμα, έχει ήδη υποβάλλει τα σχέδιά της για να απομακρύνει εκτός από τους οίκους ανοχής και τα coffee shops, τα οποία πωλούν κάνναβη.

Πριν από την πανδημία της Covid-19, το Άμστερνταμ μπορούσε να προσελκύσει 20 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως καθώς αποτελούσε δέλεαρ η ακμάζουσα νυχτερινή ζωή, τα καφέ που πουλούν κάνναβη και τα μπαρ.

Η δήμαρχος της ολλανδικής πρωτεύουσας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, έχει κάνει μεγάλη εκστρατεία για την εφαρμογή του σχεδίου της ζητώντας την υποστήριξη του πολιτικού κόσμου.

Στόχος η αναβάθμιση του κέντρου του Άμστερνταμ

Για την δήμαρχο Χαλσέμα, το κέντρο του Άμστερνταμ θα γίνει πιο βιώσιμο για τους ντόπιους. Οι προτάσεις της περιλαμβάνουν τη μεταφορά των «κόκκινων φαναριών» σ΄ ένα από τα απομονωμένα προάστια του Άμστερνταμ.

Η αναμόρφωση του κέντρου της πόλης έχει στόχο να προσελκύσει τουρισμό «καλύτερης ποιότητας» στην πόλη, σύμφωνα με μια έκθεση του ολλανδικού ειδησεογραφικού δικτύου «DutchNews.nl.»

Η δήμαρχος ευελπιστεί επίσης να βελτιώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ όπως και την εγκληματικότητα. Για την Χαλσέμα, στόχος είναι να «ενισχυθεί η πολιτιστική πολυμορφία και η τοπική ταυτότητα», καθώς και να δημιουργηθεί ένας «πιο προσιτός δημόσιος χώρος με περισσότερο πράσινο».

Σχέδια για απαγόρευση πώλησης κάνναβης σε αλλοδαπούς

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος είχε ήδη υποβάλλει σχέδια και για την απαγόρευση της πώλησης κάνναβης σε αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με έρευνα, το 11% των τουριστών υποστηρίζει ότι δεν θα επισκεφθεί ποτέ ξανά την πόλη εάν απαγορευτεί η κάνναβη, με βάση τα στοιχεία του γραφείου έρευνας, πληροφοριών και στατιστικών του Άμστερνταμ το 2020.

«Για το 33% των Βρετανών επισκεπτών, οι καφετέριες που πωλούν κάνναβη είναι μακράν ο κύριος λόγος για να επισκεφθούν το Άμστερνταμ», όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X