ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι αθώος» δήλωσε στις κατηγορίες για συνωμοσία

Στις 28 Αυγούστου η πρώτη ακρόαση

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε την Πέμπτη (3/8) ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον όπου δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για συνωμοσία με στόχο να αποτρέψει την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020.

Φορώντας μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, ο Τραμπ – ο οποίος θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προσεχείς προεδρικές εκλογές – παρουσιάστηκε στο δικαστήριο λίγο πριν από τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Κύπρου), μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.

Η Αμερικανίδα δικαστής Moxila Upadhyaya όρισε την πρώτη ακρόαση για την υπόθεση για τις 10 π.μ. (τοπική ώρα) στις 28 Αυγούστου. Η δικαστής Upadhyaya είχε προτείνει τρεις πιθανές ημερομηνίες. Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει το νωρίτερο, στις 21 Αυγούστου, αλλά η υπεράσπιση ζήτησε την τελευταία ημερομηνία, στις 28 Αυγούστου, ημερομηνία που και τελικά «κλείδωσε».

Οι κατηγορίες εναντίον του είναι τέσσερις: Πρώτον, η συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, δεύτερον, η συνωμοσία για την παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, τρίτον, η παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας και τέλος, η συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.

Η στιγμή που ο Τραμπ φτάνει στο δικαστήριο:

Βίντεο με κόσμο έξω από το δικαστήριο:

«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή»

Σύμφωνα με το BBC, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο.

Ειδικότερα, δημοσίευσε μια νέα ανάρτηση στο Truth Social, βάλλοντας κατά του Τζο Μπάιντεν και της οικογένειάς του και αποκαλώντας το δικαστήριο της Ουάσινγκτον, στο οποίο κατευθύνεται, «άδικο χώρο» με «άδικο δικαστή». «Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή» έγραψε.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση