ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νετανιάχου: «Θα είναι μακρύς ο πόλεμος»

«Αυτή είναι μια μάχη του δυτικού πολιτισμού, η μάχη του ελεύθερου κόσμου», λέει ο Νετανιάχου

Συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, είχε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Κατα την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σύγκρουση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ ως μια αναμέτρηση μεταξύ του καλού και του κακού, του νεωτερισμού και της βαρβαρότητας, λέγοντας ότι, τόσο το Ισραήλ, όσο και ο κόσμος αντιμετωπίζουν την «πιο σκοτεινή ώρα». «Η Χαμάς είναι οι σύγχρονοι Ναζί», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή είναι μια μάχη του δυτικού πολιτισμού, η μάχη του ελεύθερου κόσμου, η μάχη για το μέλλον. Εδώ έχουμε δύο δυνάμεις. Ο ένας είναι ο άξονας του κακού, με επικεφαλής το Ιράν μέσω της Χεζμπολάχ, της Χαμάς και άλλων, που θέλουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή στον Μεσαίωνα, σε μια εποχή δουλείας και πολέμου, σκλαβιάς και αφανισμού.»

«Θέλουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή στον Μεσαίωνα»

«Πρέπει να αντισταθούμε και να κερδίσουμε»
Πρόσθεσε δε ότι «Και οι άλλες δυνάμεις –οι δυνάμεις της προόδου και της ανθρωπότητας– που θέλουν να ωθήσουν τη Μέση Ανατολή σε έναν κόσμο ειρήνης και ευημερίας. Βρισκόμαστε στο κατώφλι της επέκτασης αυτής της ειρήνης – και η καταστροφή αυτής της κίνησης ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ελήφθη αυτή η ενέργεια.

Πρέπει να αντισταθούμε και να κερδίσουμε. Πάνω από όλα πρέπει να νικήσουμε. Πρέπει να απελευθερώσουμε τους ομήρους», είπε ο Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι ο πόλεμος θα είναι μακρύς, προσθέτοντας ότι αν και θα υπάρξουν «σκαμπανεβάσματα», ο λαός του Ισραήλ δεν ήταν ποτέ πιο ενωμένος.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X