ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεκρός γιατρός στην Τουρκία - Διαγνώσθηκε θετικός στον ιό

Ήταν ο θεράπων γιατρός του πρώτου ασθενούς με κορωνοϊό στην Τουρκία

Ο Τζεμίλ Ταστσίογλου, 67 ετών, καθηγητής Παθολογίας στο πανεπιστήμιο Çapa της Κωνσταντινούπολης, έγινε ο πρώτος γιατρός που έπεσε θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, στην Τουρκία.

Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος (TTB) εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Ταστσίογλου, στην οποία τονίζει ότι «οι γιατροί που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 δυστυχώς υπέστησαν την πρώτη τους απώλεια», καλεί να μη μειωθούν «τα μέτρα προστασίας του ιατρικού προσωπικού» και προσθέτει «υποβάλλουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αξιότιμου καθηγητή μας».

Σε αναρτήσεις του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο ΤΤΒ ανέφερε ότι ο καθηγητής Ταστσίογλου προσβλήθηκε από τον ιό ενώ ήταν θεράπων ιατρός του «ασθενούς ένα», του πρώτου ανθρώπου που επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε στην Τουρκία.

Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος παραίνεσε όλα τα μέλη του ιατρικού προσωπικού να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στις 12:00 σε ένδειξη σεβασμού προς τον αποθανόντα συνάδελφό τους.

Ο καθηγητής Ταστσίογλου τέθηκε σε καραντίνα την 16η Μαρτίου, όταν παρουσίασε συμπτώματα του ιού. Ο γιός του ανέφερε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πατέρας του είχε βρεθεί θετικός σε διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό, αλλά διαβεβαίωνε ότι η κατάσταση υγείας του δεν ήταν σοβαρή.

Η κατάστασή του καθηγητή όμως επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι συνολικά 601 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί.

Ανακοίνωσε ακόμη νέα αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας κατά 63, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 277 στην Τουρκία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 2.148, ανεβάζοντας το σύνολο σε 15.679 από την έναρξη της κρίσης στην Τουρκία, την 11 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X