ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεκρή influencer - «Ήταν ανορεξική, δεν είχε πιει νερό για 6 χρόνια»

Τι λένε οι φίλοι της

Οι φίλοι της vegan influencer που πέθανε από την πείνα και την εξάντληση, αποκάλυψαν ότι ήταν ανορεξική και είχε να πιει σκέτο νερό περισσότερο από 6 χρόνια.

Η vegan influencer Zhanna D'Art ζούσε με μια «ακραία» δίαιτα ωμών φρούτων και λαχανικών μπορούσε «με το ζόρι να περπατήσει» και δεν είχε πιει νερό για περισσότερα από έξι χρόνια, πέρα από την ποσότητα που κατανάλωνε μέσα από χυμούς και φρούτα, πριν πεθάνει από πείνα και εξάντληση, όπως αποκάλυψαν οι φίλοι της.

Η Zάνα Σαμσόνοβα, με καταγωγή από τη Ρωσία και γνωστή ως Zhanna D'Art στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθούσε επί δέκα χρόνια την ωμή φυτική δίαιτα που αποτελούνταν από φρούτα, φύτρες ηλιόσπορου, smoothies φρούτων και χυμούς.

Ήταν ανορεξική η influencer

Οι φίλοι της, μετά την σοκαριστική είδηση του θανάτου της, αναφέρουν ότι έπασχε από ανορεξία, έγινε τόσο αδύναμη τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της ως αποτέλεσμα της ακραίας δίαιτάς της, ώστε ήταν πρακτικά καθηλωμένη στο κρεβάτι και της έπαιρνε «αρκετά λεπτά] για να ανέβει ακόμα και ένα σκαλοπάτι.

Οι φίλοι της 39χρονης, με καταγωγή από τη Ρωσία αποκάλυψαν ότι «τρομοκρατήθηκαν» με την αδυνατισμένη της εμφάνιση και την παρακάλεσαν να ζητήσει βοήθεια από τους γιατρούς αλλά εκείνη αρνήθηκε και συνέχισε τη διατροφή της με ωμές φυτικές τροφές.

Η Σαμσόνοβα, η οποία δεν έπινε νερό για περισσότερα από έξι χρόνια και αντ' αυτού το αντικαθιστούσε με χυμούς φρούτων και λαχανικών, πέθανε στις 21 Ιουλίου ενώ βρισκόταν στην εντατική σε νοσοκομείο της Μαλαισίας, μεταδίδει η Daily Mail.

Υπήρχαν, μάλιστα, διαστήματα που η influencer ασκούσε «στεγνή νηστεία», όπου αρνιόταν να φάει ή να πιει οτιδήποτε για μέρες.

Τους τελευταίους μήνες της ζωής της, οι φίλοι της την προέτρεπαν απεγνωσμένα να ζητήσει βοήθεια αλλά είπαν ότι ήταν «αδύνατο» να την πείσουν να μιλήσει σε γιατρούς ή να φάει οτιδήποτε άλλο εκτός από ωμά φρούτα και λαχανικά.

Ήταν «μονο κόκαλα»

Η Όλγα, μία από τις φίλες της influencer, δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Novye Izvestia: «Παρακολουθούσα το ταξίδι της προς το θάνατο για επτά χρόνια. Πριν από περίπου πέντε μήνες, συνάντησα τη Ζάνα στη Σρι Λάνκα και είχε ένα καταβεβλημένο βλέμμα».

«Τα πόδια της ήταν πρησμένα… Ήταν εκπληκτικό το γεγονός ότι εξακολουθούσε να κινείται. Νομίζω ότι το έκανε μέσα από πολύ πόνο».

Πρόσθεσε: «Προσπάθησα να της μιλήσω, να την πείσω να ζητήσει βοήθεια από τους γιατρούς, να κάνει εξετάσεις. Της έδειξα το σώμα της στον καθρέφτη και σε φωτογραφίες προηγούμενων ετών. Αλλά ο χαρακτήρας της Ζάνα δεν ήταν απλός, ήταν αδύνατο να την πείσω για ορισμένα θέματα».

Η συντετριμμένη φίλη της δήλωσε ότι παρακολουθούσε αβοήθητη την influencer να γίνεται «μόνο κόκαλα» και να μένει ουσιαστικά καθηλωμένη στο κρεβάτι.

Είπε: «Ήταν στο κρεβάτι για σχεδόν ένα μήνα. Αν σηκωνόταν, της ήταν πολύ δύσκολο να περπατήσει»

«Της έφερνα φρούτα κάθε πρωί - ήταν αδύνατο να την πείσω να φάει κάτι άλλο. Η Ζάνα πίστευε ότι ο θάνατος δεν υπάρχει». 

«Ήταν τρομακτικό να την κοιτάζω»

Μια άλλη φίλη της την οποία γνώρισε στην Ταϊλάνδη, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο 116.ru: «Ήταν τρομακτικό να την κοιτάζω, για να είμαι ειλικρινής, τα χέρια της ήταν σαν αυτά της 12χρονης αδελφής μου, τόσο λεπτά».

Ένας άλλος φίλος είπε ότι είδε την Ζάνα πριν από μερικούς μήνες στη Σρι Λάνκα «να φαίνεται εξαντλημένη».

«Την έστειλαν στο σπίτι της για να αναζητήσει θεραπεία. Ωστόσο, το έσκασε και πάλι. Όταν την είδα , τρομοκρατήθηκα», είπε.

«Ζούσα έναν όροφο πάνω από αυτήν και κάθε μέρα φοβόμουν ότι θα έβρισκα το πρωί το άψυχο σώμα της. Προσπάθησα να την πείσω να αναζητήσει θεραπεία», πρόσθεσε ο φίλος.

Η 39χρονη influencer αρνήθηκε να ακούσει τις προειδοποιήσεις των φίλων της και αυτό αποδείχθηκε μοιραίο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε από μόλυνση και εξάντληση που επιδεινώθηκε από την ιδιαίτερη διατροφή της .

Η Ζάνα πέρασε από τον βιγκανισμό σε μια αμιγώς ωμή διατροφή που αποτελείται από λαχανικά και φρούτα, με την influencer να μοιράζεται στο προφίλ της στο Instagram συνταγές που περιέγραφε ως «υγιεινές».

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση