ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον Schumacher

Πώς έγινε το ατύχημα, ποιο ήταν το μοιραίο λάθος

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από το τραγικό ατύχημα του M. Schumacher και τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, νέα στοιχεία έρχονται στο φως αποκαλύπτοντας άγνωστες μέχρι σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υπέστη μη αναστρέψιμες βλάβες.

Τα νέα στοιχεία προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα του Jens Gideon, ο οποίος κατάφερε να μιλήσει με μέλη της οικογένειας του Γερμανού και με ανθρώπους από το ευρύτερο περιβάλλον του.

Στο πλαίσιο της έρευνα που διεξήγε, ο Jens Gideon κατάφερε να μιλήσει και με τοπικό εκπαιδευτή σκι, ο οποίος προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα του Γερμανού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή σκι, όνοματι Andre, o οποίος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος, ήταν το κράνος του M. Schumacher που έσπασε από τη πρόσκρουση στον βράχο και όχι η κάμερα. Η τελευταία παρέμεινε άθικτη και ευτυχώς το υλικό το οποίο κατέγραψε εκείνη την ημέρα δεν διέρρευσε.

Ένα ακόμα στοιχείο που προκύπτει από τα όσα δήλωσε ο Andre είναι ότι ο M. Schumacher διατήρησε τις αισθήσεις του αμέσως μετά το ατύχημα, γεγονός που ενδεχομένως να έκανε τους διασώστες να μην αντιληφθούν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Η κατάσταση του Schumacher, σύμφωνα με τον Jens Gideon, επιδεινώθηκε κατά την αερομεταφορά του, καθώς ο Γερμανός έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να υποβοηθηθεί και η αναπνοή του.

Ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί ο M. Schumacher να μεταφερθεί σε ένα κοντινό νοσοκομείο στην κοινότητα του Moutiers, στη συνέχεια αποφασίστηκε ότι η κατάσταση της υγείας του απαιτούσε νοσηλεία σε νοσοκομείο της Grenoble.

Το ελικόπτερο το οποίο μετέφερε τον Γερμανό προσγειώθηκε αρχικά στο Moutiers και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη Grenoble με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σύμφωνα με τον Gideon, αν δεν είχε υπάρξει αυτή καθυστέρηση τότε ο Schumacher θα είχε σημαντικά περισσότερες ελπίδες να αναρρώσει από τον τραυματισμό του.

Στοιχεία σχετικά με τις συνθήκες του τραυματισμού του Schumacher ήρθαν στο φως και από έναν Βέλγο δημοσιογράφο, ο οποίος επισκέφθηκε αρκετές φορές το σημείο του ατυχήματος, περιγράφοντάς το ως ένα σημείο με πολλούς βράχους.

Ο Βέλγος υποστηρίζει ότι είναι ξεκάθαρο πλέον τι πήγε στραβά εκείνη την ημέρα που ο M. Schumacher βρέθηκε στις γαλλικές Άλπεις, καθώς δεν υπήρχε αρκετό χιόνι ώστε να καλυφθούν οι βράχοι στη συγκεκριμένη πλαγιά.

«Δεν πηγαίνεις εκεί μια τέτοια ημέρα. Είναι βέβαιο ότι δεν υπήρχε αρκετό χιόνι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βέλγος δημοσιογράφος.

Όλα τα δεδομένα συντείνουν στο γεγονός ότι ένα από τα πέδιλα του M. Schumacher «κόλλησε» σε έναν βράχο με αποτέλεσμα ο Γερμανός να χάσει την ισορροπία του και να χτυπήσει με το κεφάλι σε έναν άλλον βράχο.

Ο Γερμανός νοσηλεύτηκε για περίπου έξι μήνες σε νοσοκομείο της Grenoble και έκτοτε παραμένει σπίτι, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποια είναι η κατάσταση της υγείας και ποιες οι πιθανότητες να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

Πηγή: carandmotor

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση