ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μόσχα: Οι μακελάρηδες είχαν πάρει το ναρκωτικό του ISIS που τους μετέτρεψε σε «φονικές μηχανές»

«Χημικό Θάρρος» - Τι είναι το ναρκωτικό που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες του ISIS

Το αγαπημένο ναρκωτικό του ISIS φέρονται να είχαν πάρει οι δράστες του μακελειού της Μόσχας, που τους μετέτρεψε σε «ατρόμητες φονικές μηχανές».

Το ναρκωτικό αυτό, γνωστό ως «Χημικό Θάρρος» («Chemical Courage) ή Captagon, είναι το ίδιο που είχαν πάρει και οι τρομοκράτες της Χαμάς πριν εξαπολύσουν την φονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun, που επικαλείται τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Baza, ο οποίος έχει διασυνδέσεις στις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ίχνη της ψυχότροπης αυτής ουσίας εντοπίστηκαν σε δείγματα αίματος των Dalerdzhon Mirzoyev, 32 ετών, Saidakrami Rachabalizoda, 30 ετών, Shamsidin Fariduni, 25 ετών, και Mukhammadsobir Faizov, 19 ετών, συλληφθέντων για το μακελειό με τους άνω των 140 νεκρούς στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στα περίχωρα της Μόσχας.

Περίπου 6.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονταν μέσα στον χώρο όπου έδινε συναυλία το ρωσικό ροκ συγκρότημα Picnic όταν ξεκίνησε η χειρότερη επίθεση εδώ και δύο δεκαετίες στη Ρωσία με τους ενόπλους να εκτελούν εν ψυχρώ όσους έβλεπαν μπροστά τους και να βάζουν στη συνέχεια φωτιά στο κτίριο για να εμποδίσουν οποιονδήποτε να διαφύγει ζωντανός.

Τι είναι το ναρκωτικό που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες του ISIS

To ναρκωτικό Captagon, που χρησιμοποιούν μαχητές του ISIS πριν από μάχες για να καταστέλλει το φόβο τους, είναι ένα ψυχοδιεγερτικό φάρμακο, που αποτελείται από συνδυασμό αμφεταμίνης και θεοφυλλίνης.

Πρόκειται για ένα από ονόματα του ναρκωτικού συνθετική υδροχλωρική φαινεθυλλίνη, που άρχισε να κυκλοφορεί το 1961 και χρησιμοποιείτο ευρέως επί περίπου 25 χρόνια ως μια ήπια εναλλακτική των αμφεταμινών, μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας σε παιδιά και λιγότερο συχνά ως αντικαταθλιπτικό και κατά της ναρκοληψίας.

Σε αντίθεση με τις αμφεταμίνες το ναρκωτικό αυτό δεν αυξάνει την αρτηριακή πίεση, λόγος για τον οποίο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα. Ωστόσο είναι λίαν εθιστική ουσία και απαγορεύτηκε το 1986 στις περισσότερες χώρες.

Το Captagon διατηρεί τους χρήστες του σε εγρήγορση για μεγάλα διαστήματα, τους κάνει να νιώθουν πιο δραστήριοι και ευτυχείς, λόγος για τον οποίο το έχουν βαφτίσει «χημικό θάρρος». Είναι αγαπημένο ναρκωτικό των τζιχαντιστών του ISIS στη Συρία σύμφωνα με τη Σαουδαραβική Φαρμακευτική ¨Ενωση καθώς μετατρέπει τους τρομοκράτες σε «φονικές μηχανές».

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση