ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητσοτάκης για Σούνακ: «Εγώ δεν έκανα τίποτα, μόνο η παρουσία μου»

«Δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά της Βρετανίας»

Νέα αναφορά στο διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Βρετανίας, μετά την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή τους, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την αποχώρησή του από την τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού. «Εγώ δεν έκανα τίποτα, μόνο η παρουσία μου» είπε χαριτολογώντας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για να συμπληρώσει: «Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα κυβερνητικές πηγές απάντησαν στα όσα είπε στη Βουλή της Βρετανίας ο αμετανόητος Σούνακ:

«Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ' όσα έχουμε ήδη πει».

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε κάνει λόγο για «ατυχές περιστατικό», το οποίο ωστόσο «δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου». Μάλιστα, πρόσθεσε πως «είχε και μια θετική πλευρά, καθώς το δίκαιο αίτημά μας για επανένωση των Γλυπτών απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα».

Η κυρία Σακελλαροπούλου απάντησε: «Η επανένωση των Γλυπτών, που είναι αίτημα από τη σύσταση του κράτους, έχει βρει την κατανόηση της διεθνούς κοινής γνώμης αλλά και της βρετανικής, και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση»/

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση