ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητσοτάκης για Οδησσό - «Ήταν κάτι πολύ άγριο, όλοι ανησυχήσαμε»

Νωρίτερα από το βήμα του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι είχε στείλει μήνυμα στο Κρεμλίνο ότι η Ευρώπη δεν θα φοβηθεί και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία

Από το βήμα του συνεδρίου του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς το Κρεμλίνο ότι η Ευρώπη δεν θα φοβηθεί και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία υλικά και οικονομικά. Σε συζήτηση που είχε, όμως, με δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενέστερα στο επίμαχο περιστατικό, το οποίο επέφερε και διεθνείς δηλώσεις καταδίκης για τον ρωσικό κυνισμό.

«Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της Ε.Ε να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, εξάγοντας και ένα πολιτικό συμπέρασμα εκτός από το περιστατικό αυτό καθ’αυτό. Και στην ομιλία του, άλλωστε, ανέφερε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη στο ζήτημα του πολέμου.

Σε πιο ανθρώπινο επίπεδο, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το συναίσθημα που βίωσαν τόσο αυτός όσο και τα μέλη της ελληνικής αποστολής, την ώρα που ακούστηκαν οι σειρήνες και μετά οι εκρήξεις στο λιμάνι της Οδησσού. «Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε οτι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναντικατάστατος εταίρος το ΕΛΚ

Ως προς τις ευρωεκλογές και τον ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο σήμερα εξέλεξε με 400 ψήφους και τυπικά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να διεκδικήσει το χρίσμα της προέδρου της Κομισιόν για μια δεύτερη θητεία. «Βλέπω το ΕΛΚ ενωμένο και συντεταγμένο πίσω από την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πολιτικά δικαιωμένο για τις επιλογές που έκανε. Προσερχόμαστε με ισχυρή πολιτική πλατφόρμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το ΕΛΚ είναι αναντικατάστος εταίρος στις διαπραγματεύσεις της επόμενης μέρας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος και από βήματος του συνεδρίου στήριξε την ατζέντα της προέδρου της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, είναι οι δύο ηγέτες που συνυπέγραψαν την υποψηφιότητα της κ. Φον ντερ Λάιεν για το χρίσμα του ΕΛΚ ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση