ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μερικό lockdown από τον Ερντογάν

Μερικό lockdown σε 30 πόλεις

Επτά νέα μέτρα κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, μετά την αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων τα τελευταία δύο 24ωρα στη χώρα.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν -σχολαστικά- μόνο στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, διευκρίνισε, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη, ενώ συνέστησε και πάλι σε όλους τους πολίτες να μην βγαίνουν έξω, αν δεν υπάρχει λόγος, και να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας σε σπίτια και καταστήματα.

Η διάρκεια των μέτρων θα εξαρτηθεί από τον βαθμό εφαρμογής τους από τους πολίτες, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, συστήνοντας πάντως «υπομονή».

Τα 7 μέτρα που ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος

  1. Tα ταξίδια ανάμεσα στις πόλεις της Τουρκίας μόνο με άδεια νομάρχη
  2.  Ο ιδιωτικός τομέας, όπως και ο δημόσιος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σύστημα ευέλικτης εργασίας με μίνιμουμ προσωπικό.

  3.  Οι επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κάθονται αραιά μεταξύ τους.

  4.  Οι χώροι για πικνίκ, τα δάση και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί τα σαββατοκύριακα. Δεν θα επιτρέπονται ομάδες στις περιοχές αυτές ούτε τις καθημερινές.

  5. Οι στρατιώτες θα εισέρχονται σε καραντίνα 14 ημερών κατά την εισδοχή τους και την απόλυσή τους από το στράτευμα.

  6. Όλες οι διεθνείς πτήσεις έχουν καταργηθεί.

  7. Σε όλους τους νομούς, θα δημιουργηθεί μια Επιτροπή Πανδημίας, με επικεφαλής τους νομάρχες, για να παρακολουθούν τα μέτρα ή να λαμβάνουν πρόσθετα για την επαρχία τους.

Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση