ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Megxit: Πλήγμα ή φυσική εξέλιξη της βασιλείας;

Η παραίτηση από τα βασιλικά καθήκοντα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον

Η παραίτηση της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry από τα βασιλικά τους καθήκοντα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των media και αρκετοί κάνουν λόγο για πλήγμα στην βασιλική οικογένεια. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο ή απλώς η κίνηση των δύο royal σηματοδοτεί την φυσική εξέλιξη της βασιλείας; Πώς προκύπτει αυτό; Θα σας εξηγήσουμε αμέσως.

Μέχρι σήμερα, η βρετανική βασιλική οικογένεια δεν είναι η πρώτη βασιλική οικογένεια της Ευρώπης που βρίσκεται αντιμέτωπη με ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτική σταδιοδρομία των ανώτερων βασιλέων. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό δημοσίευα του BBC, αρκετοί royals κατάφεραν να μεταβιβαστούν με μεγάλη επιτυχία στην σύγχρονη επαγγελματική ζωή. Ποιοι είναι αυτοί; Δείτε στην συνέχεια.

Βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας: Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας είναι από τις πιο προοδευτικές καθώς ο βασιλιάς επιτρέπει στον αδερφό του και την σύζυγό του, να εργάζονται. Οι δυο royal εργάζονται για ένα παγκόσμιο πολιτικό think tank και part time για το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος μάλιστα, στο μεταξύ, εξακολουθεί να είναι πιλότος σε εμπορικά αεροσκάφη, πετώντας με την KLM, και δηλώνει πως αυτό το κάνει κυρίως ως χόμπι. Ο βασιλιάς επιτρέπει και σε άλλα μέλη της οικογένειας να εργαστούν χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο.

Βασιλική οικογένεια Νορβηγίας: Αν ταξιδέψουμε στην Νορβηγία, θα «συναντήσουμε» το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Harald Fairhair, πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα, η οποία λίγο μετά από τον γάμο της με ένα σαμάνο, αποφάσισε να παρατήσει τα βασιλικά της καθήκοντα. Η ίδια έχασε τον τίτλο της, ωστόσο σπάνια δίνει «το παρών» της σε βασιλικές τελετές.

Διαβάστε την συνέχεια στο must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X