ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε έκτακτη ανάγκη η Εύβοια - 4 τα μέτωπα

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών της Ευβοίας στις οποίες έχουν εκδηλωθεί από χθες πυρκαγιές ζήτησε ο Περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες  παρουσιάζεται αναζωπύρωση στην περιοχή του Νεοχωρίου.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στις τέσσερις πυρκαγιές συνολικά επιχειρούν 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα. Από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιχειρούν εκ περιτροπής συνολικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π

Η νύχτα προβλέπεται μακρά αφού Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα λοιπά σώματα ασφαλείας, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και οι εθελοντές επιχειρούν συνεχώς, για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας.

Υπενθυμιζεται ότι στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας την Πέμπτη ένας 64χρονος συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης της αγροτοδασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Μανίκια Εύβοιας, η οποία εκδηλώθηκε την Πέμπτη, στις 14:15. Ο 64χρονος φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Νωρίτερα:

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβέστες στον δήμο Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια καθώς προστέθηκαν δύο νέα μέτωπα στο Πυργί και στον Αγιο Γεώργιο.

Τα μέτωπα δεν απειλούν προς το παρόν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο για καθαρά προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Γαβαλά, Δάφνης, Νεοχωρίου και Λοφίσκου.

Επίσης, πέντε άτομα έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά ξεκίνησε σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε μία έκταση με πουρνάρια στην περιοχή Μανίκια, όπου οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί, πάνω από 6 μποφόρ και με συχνές εναλλαγές κατευθύνσεων.

Οι δυνάμεις στις πυρκαγιές που αποτελούνταιν από 60 πυροσβέστες και 23 οχήματα έχουν ενισχυθεί με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η και 2η ΕΜΑΚ, οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα ΜΕΤΠΕ, τέσσερις υδροφόρες & δύο μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.

Πηγή: kathimerini.gr / skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση