ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Λυπάμαι για τα παιδιά τους»: Οργή για τον γάμο 18χρονης με τον πρώτο της εξάδελφο

Χαμός στα social media

Χαμός στα social media στη Βρετανία, με το απόσπασμα μιας παλιάς ακπομπής που δείχνει το γάμο μιας 18χρονης με τον εξάδελφό της.

Ο γάμος αυτός είχε καταγραφεί από την εκπομπή Big Fat Gypsy Wedding που πρόβαλλε το Channel 4 και το απόσπασμα απομονώθηκε και έκανε ξανά τώρα, χρόνια μετά, το γύρο του Διαδικτύου.

Το βίντεο αυτό δείχνει το γάμο της 18χρονης Chantelle Kielly, η οποία ζει στο Rathkeale, με τον πρώτο της εξάδερφο Jim.

Παρά τον ενθουσιασμό της νύφης για τη μεγάλη μέρα, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έμειναν άναυδοι, με έναν να γράφει: «Το να παντρεύεσαι τον πρώτο σου ξάδερφο πρέπει πραγματικά να γίνει ποινικό αδίκημα. Λυπάμαι πραγματικά για τα παιδιά τους».

Το Big Fat Gypsy Weddings σημείωσε τεράστια επιτυχία τηλεθέασης με εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν τη ζωή της κοινότητας αυτής στη Βρετανία. Η σειρά ολοκληρώθηκε το 2014.

Παραδοσιακά, οι οικογένειες της κοινότητας αυτής ταξιδεύουν δέκα μήνες στο δρόμο και επιστρέφουν στην πατρίδα τους κάθε Δεκέμβριο για την περίοδο των γάμων.

Τους χειμερινούς μήνες μπορεί να πραγματοποιούνται έως και 10 γαμοι την εβδομάδα μεταξύ των ατόμων της κοινότητας.

Στο γάμο της Chantelle και τον Jim, η οικογένεια της νύφης κατέβαλλε στην οικογένεια του γαμπρού προίκα, η οποία μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 50- 120 χιλιάδων ευρώ.

Το ζευγάρι γιόρτασε τον γάμο του με ένα τεράστιο πάρτι στο οποίο ήταν καλεσμένη όλη η πόλη.

Στη δεξίωση, το ζευγάρι χόρεψε με τους καλεσμένους στην πίστα και έκοψαν μαζί μια τούρτα Barbie.

Η Thelma, η μοδίστρα από το Λίβερπουλ που ράβει την αφρόκρεμα της κοινότητας αυτής είπε μεταξύ άλλων. «Είναι πολύ καλοί άνθρωποι, τα κορίτσια είναι πολύ αξιοσέβαστα. Πάντα λέμε ότι οι Ιρλανδοί ταξιδιώτες είναι σαν να πηγαίνουμε 50 χρόνια πίσω, αλλά τα κορίτσια του Rathkeale είναι σαν να πηγαίνουμε 100 χρόνια πίσω.Είναι όλες τους οικογένεια και νομίζω ότι έτσι διατηρούν τον πλούτο στο Rathkeale, γιατί δεν τον αφήνουν να φύγει».

«Θέλω να ευχαριστήσω τη μητέρα και τον πατέρα μου που μου χάρισαν αυτή τη μεγάλη μέρα, τις αδελφές μου και όλους τους ανθρώπους που απολαμβάνουν αυτόν τον γάμο», δήλωσε στη δεξίωση η νύφη, όταν πήρε το λόγο για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους της και την οικογένειά της.

Χαμός στα social media -«Οι γάμοι μεταξύ εξαδέλφων πρέπει να είναι παράνομοι»

Το ζευγάρι μπορεί να χάρηκε, όμως, τα σχόλια στα social media ήταν αιχμηρά.

«Το να παντρεύεσαι τον πρώτο σου ξάδερφο θα έπρεπε σίγουρα να είναι παράνομο. Έχω παρακολουθήσει ντοκιμαντέρ για το πώς οι παλιοί Ευρωπαίοι ευγενείς κατέληξαν με πολλά γενετικά προβλήματα λόγω του γάμου πρώτων εξαδέρφων. Σίγουρα είναι πολύ στενοί συγγενείς».

«Κρατήστε το στην οικογένεια!», έγραψε κάποιος άλλος.

Και ένας τρίτος σχολίασε:: «Ουάου Αγγλία, ξύπνα. Αυτό είναι κακό. Ο τέταρτος ξάδελφος είναι εντάξει, αλλά όχι ο πρώτος! Νόμιζα ότι η Αγγλία και η Ιρλανδία είναι καλύτερες στη γενετική».

«Άρα οι γονείς τους είναι αδέλφια, έγραψε ένας άλλος. Χριστέ μου!», σχολίασε άλλος χρήστης των social media.

Big Fat Gypsy Wedding, ένα αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ

Το Big Fat Gypsy Wedding αποκάλυψε τους εντυπωσιακούς, εξωφρενικούς γάμους που φαίνεται να είναι ο κανόνας σήμερα μεταξύ των νεαρών ζευγαριών ταξιδιωτών.

Αποτέλεσε μια απίθανη επιτυχία για το Channel 4, σημειώνοντας την υψηλότερη τηλεθέαση του καναλιού από τις ένδοξες ημέρες του Big Brother το 2008.

Ωστόσο, όταν η σειρά ολοκληρώθηκε το 2014, η κοινότητα των ταξιδιωτών παραπονέθηκε ότι το Big Fat Gypsy Weddings έδωσε μια ανακριβή εικόνα της ζωής τους.

Μετά από ανοιχτή επιστολή προς τον τηλεοπτικό φορέα που ανήρτησε στο διαδίκτυο η 17χρονη Pip McKenzie, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν εκφοβισμό και επιθέσεις.

Η McKenzie είπε ότι δέχθηκε επίθεση, ενώ η 12χρονη εξαδέλφης του ξυλοκοπήθηκε από κορίτσια που την αποκαλούσαν πόρνη.

«Το ντοκιμαντέρ σας, Big Fat Gypsy Weddings, είναι δυστυχώς ένα έργο μυθοπλασίας. Έχω βαρεθεί να ανέχομαι τον περιστασιακό ρατσισμό απέναντι στους Τσιγγάνους και τους ταξιδιώτες. Με εξέπληξε η ανακάλυψη ότι το 99 τοις εκατό του πληθυσμού των τσιγγάνων και των ταξιδιωτών της Βρετανίας είναι Ιρλανδοί. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, καθώς είμαι βέβαιος ότι έχετε κάνει πολλές έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά μόλις το 10% του πληθυσμού των τσιγγάνων και των ταξιδιωτών είναι στην πραγματικότητα Ιρλανδοί ταξιδιώτες. Η πλειοψηφία, όπως εγώ, είμαστε στην πραγματικότητα Ρομά, αλλά το "ντοκιμαντέρ" σας φαίνεται να αγνοεί την ύπαρξή μας.

Ενώ έχω μόνο σεβασμό για την ιρλανδική κοινότητα των ταξιδιωτών, φαίνεται να αγνοείτε ότι είμαστε δύο διαφορετικές εθνικές ομάδες και επομένως υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των πολιτισμών μας.

Ενώ οι Ιρλανδοί ταξιδιώτες κατάγονται από την Ιρλανδία, μπορούμε να εντοπίσουμε τις διαδρομές μας πίσω στην Ινδία, οπότε δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι μπερδεύτηκα κάπως όταν χρησιμοποιήσατε τη λέξη τσιγγάνος στον τίτλο του "ντοκιμαντέρ" σας για τους Ιρλανδούς ταξιδιώτες»

«Μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο όταν το "ντοκιμαντέρ" σας για τους Ιρλανδούς ταξιδιώτες φαινόταν να παρουσιάζει έναν ξένο πολιτισμό που ούτε οι περισσότεροι Ιρλανδοί ταξιδιώτες δεν αναγνώριζαν.

Υποφέρουμε από διακρίσεις σε καθημερινή βάση και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας έχουν ιστορικά παραβιαστεί, αλλά εσείς θεωρείτε αποδεκτό να μεταδώσετε ένα παραπλανητικό "ντοκιμαντέρ" που δεν έγινε για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη δυσχερή μας θέση αλλά για ψυχαγωγία.

Δεν είμαστε ένα αστείο, είμαστε ανθρώπινα όντα και το έργο μυθοπλασίας σας απλώς ενισχύει τα στερεότυπα και την άγνοια», έγραφε στην επιστολή της.

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κόσμος  |  Stories  |  Viral

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X