ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κούγιας για Λιγνάδη: «Έχει ακόμη την αίσθηση του χιούμορ - Έξαλλη η Χρηστίδου»

Δείτε το βίντεο

Σε δίκη για τέσσερις βιασμους τριών ανηλικων και ενος νεαρού άνδρα παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθηνας ο Δημήτρης Λιγνάδης. Το βούλευμα ομοφωνα αποφάσισε την παραπομπή του σε δίκη υιοθετώντας όλους τους ισχυρισμούς της παραπεμπτικής πρότασης της εισαγγελέως, η οποία είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη που αρνείται και μιλά για σκευωρία σε βάρος του.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Λιγνάδη "άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα" και αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει πως "σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται".

Οι δικαστές διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται πλέον ο προσδιορισμός της δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

''Κατευθυνόμενες οι αποφάσεις εισαγγελέα – ανακριτή''

Στην εκπομπή "Χαμογέλα και πάλι!" μίλησε για την υπόθεση ο κ. Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

''Είναι συνήθης διαδικασία αυτή που ακολουθήθηκε. Αλλά στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν γίνει δικονομικά έκτροπα. Δεν τον έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις. Δεν υπάρχει προηγούμενο να έχουν καταθέσει κάποιοι μηνύσεις από άλλες χώρες, να μην τους έχει δει εισαγγελέας, και να παίρνει στα σοβαρά ένας εισαγγελέας μια καταγγελία για μια πράξη που έγινε το 2010. Ο κ. Λιγνάδης έδωσε απόλυτες εξηγήσεις σε βάθος πέντε ημερών. Η υπόθεση αυτή έχει τεράστιο επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο. Για τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια θεωρώ ότι οι αποφάσεις τους είναι κατευθυνόμενες'', είπε ο κ. Κούγιας.

''Δεν είναι αξιόπιστες προσωπικότητες οι φερόμενοι ως βιασθέντες''

"Η υπερασπιστική γραμμή του κ. Λιγνάδη είναι γνωστή. Εμείς έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε κατά του βουλεύματος, αλλά θα κάνουμε αίτηση προσδιορισμού της δίκης. Δεν είναι αξιόπιστες προσωπικότητες οι φερόμενοι ως βιασθέντες. Η ανακρίτρια ήθελε να βλάψει τον κατηγορούμενο. Είχαμε ζητήσει κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τους βιασθέντες, και αυτό δεν ικανοποιήθηκε ποτέ. Στην ανάκριση μιλούσαν για ημερομηνίες και χρόνους που έγιναν οι βιασμοί, που ο Λιγνάδης ήταν εκτός Ελλάδας. Όταν είδαν ότι τα στοιχεία που έχουμε είναι αδιάσειστα, καλούσαν τον μάρτυρα και τα διόρθωνε. Στο δικαστήριο θα φανεί η προσωπικότητα αυτών που φέρονται να βιάστηκαν από το Λιγνάδη. Η εισαγγελέας αντέγραψε την ποινική δίωξη και την έκανε πρόταση, χωρίς καμία επεξεργασία και καμία απάντηση στα ερωτήματα του κ. Λιγνάδη", πρόσθεσε ο ίδιος.

''Έχει ακόμα την αίσθηση του χιούμορ του''

"Ο κ. Λιγνάδης στη χειρότερη στιγμή της ζωής του, που είναι κρατούμενος, έχει την αίσθηση του χιούμορ. Έχει εξαιρετική παιδεία, είναι τιμή μου να με επιλέγει να τον υπερασπιστώ", κατέληξε ο κ. Κούγιας.

''Είναι προκλητικό αυτό που λέτε''

''Μα στη συνθήκη που βρεθήκατε παρατηρήσατε αυτοσαρκασμό κ. Κούγια; Τώρα θα με τρελάνετε. Στις συνθήκες που βρεθήκατε κάνατε χιούμορ; Ο αυτοσαρκασμός που κολλάει; Αντιλαμβάνεστε πόσο προκλητικό είναι να λέτε ότι ένας άνθρωπος που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, οι τρεις από αυτούς ανήλικοι, ότι κάνει χιούμορ και διασκεδάζει με την κατάσταση. Είναι προκλητικό. Με προκαλεί που λέτε ότι αντί να είναι στα πατώματα, έκανε και χιούμορ'' ανέφερε με έντονο ύφος η Σίσσυ Χρηστίδου.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X