ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: «Δεν είναι η συνηθισμένη γρίπη, φοβάμαι»

Βρετανή μητέρα περιγράφει πώς είναι να έχεις κορωνοϊό

Έκκληση στους Βρετανούς να μείνουν στο σπίτι τους, κάνει μια νεαρή μητέρα, η οποία διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό.

Ο λόγος για τη Μαρσέλα Ντίαζ, η οποία με δάκρυα στα μάτια, εκλιπαρεί τους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας να σταματήσουν να είναι εγωιστές και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών.

Η γυναίκα, η οποία πιστεύεται ότι ζει στο Λονδίνο, ανέβασε στο Facebook ένα συγκινητικό βίντεο λίγων λεπτών, στο οποίο ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά: «Θέλω να πω σε όλους, σας παρακαλώ, μείνετε στο σπίτι. Σας παρακαλώ πολύ, σεβαστείτε την καραντίνα».

Δείτε την έκκληση της Ντίαζ που έχει προσβληθεί με κορωνοϊό:

«Αυτό είναι πολύ πολύ σοβαρό. Άνθρωποι με πολλά προβλήματα υγείας μπορεί να πεθάνουν, γι' αυτό μην είστε εγωιστές. Σκεφτείτε αυτούς που κινδυνεύουν», παρακαλεί η νεαρή γυναίκα, καθώς πολλοί κάτοικοι της Βρετανίας, αψηφούσαν τις προειδοποιήσεις και κυκλοφορούσαν και συνωστίζονταν σε μπαρ, μετρό και άλλα μέρη, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Καταβεβλημένη η Ντίαζ κι ενώ βήχει, περιγράφει τα συμπτώματά της. «Είχαμια πραγματικά πολύ άσχημη εβδομάδα. Ακόμα δυσκολεύομαι να αναπνεύσω. Όλοι λένε “δεν θα πεθάνεις Μαρσέλα”. Δεν θα πεθάνω, το ξέρω, αλλά μολύνουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν να πεθάνουν. Είναι το πιο τρομερό πράγμα που μπορεί να σου συμβεί. Δεν μπορείς να αναπνεύσεις σωστά».

Όπως λέει, προσπαθεί να σκέφτεται θετικά, ωστόσο παραδέχεται ότι φοβάται. «Φοβάμαι, φοβάμαι πολύ. Το σώμα μου παλεύει. Πίστευα ότι αυτό δε θα συνέβαινε σε εμένα. Νόμιζα ότι ήταν η συνηθισμένη γρίπη. Δεν είναι η συνηθισμένη γρίπη».

Την ίδια στιγμή, ο Μπόρις Τζόνσον με μεγάλη καθυστέρηση, ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την καθολική καραντίνα της χώρας, η οποία θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς. Ο Βρετανός πρωθυπουργός διέταξε αυστηρότερους περιορισμούς στην μετακίνηση των ανθρώπων, με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, δηλώνοντας πως οι πολίτες πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να αγοράζουν τρόφιμα, να μεταβαίνουν στους χώρους εργασίας τους, για ανάγκες ιατρικής φροντίδας ή για σωματική άσκηση.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X