ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Ανάρρωσε πλήρως άνδρας που ασθένησε

Ευχάριστα νέα

Ένας 53χρονος επιχειρηματίας από το Χόουβ της νότιας Αγγλίας, κοντά στο Μπράιτον, είναι ο ασθενής που έχει μεταδώσει τον κορωνοϊό σε 11 Βρετανούς, όπως επιβεβαιώθηκε το πρωί.

Πρόκειται για τον Στιβ Γουόλς, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του από το νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου όπου νοσηλεύεται αναφέρει ότι έχει αναρρώσει πλήρως και ότι η σκέψη του είναι με τους υπόλοιπους ασθενείς.

Ο κ. Γουόλς, πατέρας δύο παιδιών και βοηθός αρχηγός σε τοπική προσκοπική ομάδα, προσεβλήθη από τον ιό ενώ βρισκόταν σε συνέδριο στη Σιγκαπούρη για την εταιρεία για την οποία εργάζεται, την εταιρεία αναλύσεων στον τομέα του φυσικού αερίου Servomex. Επέστρεψε στη συνέχεια στο Χόουβ όπου και διαγνώστηκε με τον ιό στις 6 Φεβρουαρίου.

Φεύγοντας από τη Σιγκαπούρη έκανε διακοπές με φίλους σε θέρετρο σκι στις γαλλικές Άλπεις, όπου πιστεύεται ότι μετέδωσε τον ιό σε 11 άτομα. Οι πέντε εξ αυτών νοσηλεύονται στη Γαλλία, ένας στη Μαγιόρκα και άλλοι πέντε στο Λονδίνο έχοντας διαγνωστεί με τον κορωνοϊό στο Μπράιτον.

Δύο από τους τελευταίους πέντε είναι γιατροί και πιστεύεται ότι εργάζονταν στο ιατρικό κέντρο του Μπράιτον που οι αρχές έκλεισαν χθες για απολύμανση.

Οι υγειονομικές αρχές και η αστυνομία προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους ασθενείς που εξετάστηκαν από τους δύο γιατρούς το τελευταίο διάστημα, όπως έκαναν νωρίτερα και με τους πάνω από 100 επιβάτες της πτήσης που έφερε τον κ. Γουόλς στη Βρετανία από τη Γενεύη, καθώς και με τους θαμώνες παμπ στο Χόουβ όπου πέρασε τη νύχτα ο 53χρονος πριν τεθεί σε απομόνωση.

Στη δήλωσή του ο επιχειρηματίας ευχαριστεί το προσωπικό του δημοσίου νοσοκομείου για τη φροντίδα τους και λέει ότι όταν συνειδητοποίησε πως είχε εκτεθεί στον ιό αρχικά επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο όπου εξετάστηκε σε απομονωμένο δωμάτιο και μετά έμεινε απομονωμένος στο σπίτι του, παρά το ότι δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα.

«Όταν η διάγνωση επιβεβαιώθηκε στάλθηκα σε μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο, όπου παραμένω, και ως προφύλαξη ζητήθηκε και από την οικογένειά μου να θέσουν εαυτούς σε απομόνωση», αναφέρει επίσης η δήλωση του Στιβ Γουόλς, στον οποίο ο βρετανικός Τύπος έχει προσδώσει το προσωνύμιο «σούπερ μεταδότης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X