ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελίες - σοκ κατά του Φιλιππίδη: Κύμα συμπαράστασης στις ηθοποιούς

Αναβρασμός επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο

Αναβρασμός επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τις καταγγελίες τριών ηθοποιών κατά του Πέτρου Φιλιππίδη.

Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου κατήγγειλαν τον ηθοποιό στον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών, και στο επίσημο έγγραφο που έχει πρωτοκολληθεί καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό. Το σχετικό έγγραφο αποκάλυψε η εκπομπή «Πάμε Δανάη» και σε αυτό περιγράφουν με λεπτομέρειες τα όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Κάτια Δανδουλάκη: Απεριόριστος θαυμασμός για τα θύματα-ήρωες μίας επιβεβλημένης κάθαρσης
Μετά την καταγγελία, συνάδελφοί τους ηθοποιοί εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και στάθηκαν στο πλευρό τους. Μία εξ αυτών ήταν η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία σε ιδιόχειρη επιστολή της, που παρουσίασε ο ANT1, υπογράμμισε ότι ο εκβιασμός δεν είναι ανεκτός. «Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλάνε μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και την συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι ήρωες μίας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ιερή», ανέφερε η Κάτια Δανδουλάκη.

Το 2019 η Κάτια Δανδουλάκη είχε απομακρύνει τον πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη από παράστασή της επειδή εκείνος είχε παρενοχλήσει τη Λένα Δροσάκη. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάγκας είπε ότι η απομάκρυνση ήταν στην παράσταση το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» το 2018 και η Κάτια Δανδουλάκη έψαξε να βρει άλλον σκηνοθέτη, κάτι που αναφέρεται και στο επίσημο έγγραφο της καταγγελίας στο ΣΕΗ, που κατέθεσαν οι τρεις ηθοποιοί.

Λευτέρης Ζαμπετάκης: Επιβεβαιώνει τη Λένα Δροσάκη

Στο πλευρό της Λένας Δροσάκη στέκεται ο ηθοποιός Λευτέρης Ζαμπετάκης, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά της.

«Μια μέρα, χωρίς λόγο, επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενάντια σε εμένα και τον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, νομίζοντας ότι έχουμε κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κα Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Έφυγε ο “ισχυρός” και όχι ο αδύναμος», αναφέρει η Λένα Δροσάκη στην καταγγελία της.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ζαμπετάκης επιβεβαίωσε τα γεγονότα. «Επιβεβαιώνω τα γεγονότα που αναφέρει η συνάδελφος Λένα Δροσάκη στην καταγγελία της που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Είμαι μαζί της και θα τη στηρίξω όπου μου ζητηθεί. Συγχαίρω επίσης για το θάρρος τους την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, της οποίας το ήθος και το ακέραιο του χαρακτήρα της γνωρίζω πολύ καλά, καθώς και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, με την οποία μπορεί να μην έχουμε συνεργαστεί ποτέ αλλά αναγνωρίζω τη δύναμη που χρειάστηκε για να σπάσει τη σιωπή της μαζί με τις άλλες συναδέλφους. Θα ήθελα να εξάρω επίσης τη στάση και την απόφαση που πήρε ως θιασάρχης η κυρία Κάτια Δανδουλάκη μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα που αφορούν στην καταγγελία της Λένας Δροσάκη», σημείωσε.

Μπουρδούμης για Δροσάκη: Όρθωσες ανάστημα στους φόβους σου

Μετά τις καταγγελίες, ο σύζυγος της Λένας Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, μοιράστηκε το δικό του μήνυμα με τους ακολούθους του. «Υπερασπίστηκες τις αξίες σου! Όρθωσες ανάστημα στους φόβους σου! Δεν φοβήθηκες τους δαίμονές σου! Είμαι τόσο περήφανος για σένα, αγάπη μου! Τυχερός πολύ που είσαι η γυναίκα μου! Σ' ευχαριστώ Λένα Δροσάκη. Θα κρατώ το χέρι σου αηδόνα μου», γράφει ο ηθοποιός.

Τζιόβας: Με τον Φιλιππίδη είχα πρόβλημα στο εργασιακό περιβάλλον -Τρομοκρατία, άσχημη ομιλία, βωμολοχία

Τη δική του εμπειρία από τη συνεργασία με τον γνωστό ηθοποιό μοιράστηκε ο Ορέστης Τζιόβας. Μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ο Ορέστης Τζιόβας αποκάλυψε ότι και εκείνος είχε δύσκολη συνεργασία μαζί του, καθώς δέχθηκε λεκτική βία.

«Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στο εργασιακό μου περιβάλλον και στη δραματική σχολή και λεκτική βία σε πρόβες. Δεν χρειάστηκε να τα καταγγείλω γιατί τα χειρίστηκα εγώ. Ήμουν σε μια δυνατή κατάσταση και μπορούσα να αντεπεξέλθω ψυχολογικά. Με τον κύριο Φιλιππίδη είχα πρόβλημα στο εργασιακό περιβάλλον. Τρομοκρατία, άσχημη ομιλία, βωμολοχία. Δεν μιλάω, όμως, για κάποια σεξουαλική παρενόχληση. Είχα ακούσει πράγματα, αλλά δεν έγινε κάτι μπροστά μου, ώστε να έχω την πλήρη αντίληψη και να το καταγγείλω. Έχει να κάνει με το πώς φέρεται σε όλη την ομάδα. Και φέρονται ακόμη χειρότερα σε ανθρώπους που δεν έχουν την ανάγκη τους. Εκεί βλέπεις τον άνθρωπο που έχει εξουσία», είπε ο Ορέστης Τζιόβας.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X