ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κασσελάκης: «Το πρώτο μου ταξίδι θα είναι στην Κύπρο»

Όπως είπε ο ίδιος, συνεχάρη την κ. Αχτσιόγλου για το αγώνα της και σημείωσε ότι της μετέφερε την εκτίμησή του και την προσδοκία του να συνεργαστούν

ΚΥΠΕ

Τη βούλησή του το πρώτο του ταξίδι να είναι στην Κύπρο εξέφρασε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, κατά τις πρώτες του δηλώσεις, μετά τη διαμόρφωση του αποτελέσματος των εσωκομματικών εκλογών, που τον ανέδειξε στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ποσοστό 56,68%.

«Το πρώτο μου ταξίδι θα είναι στους αδελφούς μας στην Κύπρο», είπε νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η αναφορά περί «κρατιδίου» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα, με τον ίδιο να αποδίδει τη συγκεκριμένη αναφορά σε «γλωσσικό ολίσθημα».

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε στο σύνολό τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσήλθαν στις κάλπες, υποστηρίζοντας ότι «νίκησε το φως και η ελπίδα». Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εμφανίστηκε ενωτικός ως προς την επόμενη μέρα, υποστηρίζοντας ότι «μεταξύ συντρόφων και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Όπως είπε ο ίδιος, συνεχάρη την κ. Αχτσιόγλου για το αγώνα της και σημείωσε ότι της μετέφερε την εκτίμησή του και την προσδοκία του να συνεργαστούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πληγέντες της Θεσσαλίας, λέγοντας ότι η σκέψη του βρίσκεται κοντά τους.

Αναφερόμενος στην καθαρή επικράτησή του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή της κοινωνίας».

Τέλος, ο νέος Πρόεδρος του κόμματος ευχαρίστησε προσωπικά τον Νίκο Παππά για την υποστήριξή του, καθώς και τους εθελοντές και τις εθελόντριες που στήριξαν τις καμπάνιες όλων των υποψηφίων, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην υποστήριξη της οικογένειάς του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας 56,68% και 54.461 ψήφους, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Η ανθυποψήφιά του Έφη Αχτσιόγλου συγκέντρωσε ποσοστό 43,31% και 43.139 ψήφους.

Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος.

Κατά τις πρώτες της δηλώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών η κ. Αχτσιόγλου ευχαρίστησε στο σύνολό τους τους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Εκφράζοντας ικανοποίηση για την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές έδειξε πως η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς».

Όπως είπε, τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη, τον συνεχάρη για τη νίκη του και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέα του καθήκοντα.

«Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στους ανθρώπους αυτού του τόπου που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα», σημείωσε η ίδια.

Ευχαριστώντας τα μέλη του κόμματος που τη ψήφισαν, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι επρόκειτο για τη «μεγαλύτερη τιμή της ζωής της», την οποία, όπως είπε, σκοπεύει να «υπηρετήσει με αφοσίωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση