ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καντίροφ κατά Μασκ: «Ελόνα, ο Πούτιν θα σε πλακώσει στο ξύλο!»

«Αν φοβάται ο Πούτιν θα παλέψω μαζί του μόνο με το αριστερό μου χέρι και δεν είμαι καν αριστερόχερας»

Η διαμάχη ανάμεσα στον Έλον Μασκ και τον Βλάντιμιρ Πούτιν φαίνεται να παίρνει διαστάσεις που -για την ώρα- φαίνονται τουλάχιστον κωμικές.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίες προκάλεσε πριν μερικές ημέρες τον Ρώσο πρόεδρο σε «μονομαχία» και τώρα ήρθε αντίδραση από τη «ρωσική» πλευρά. Ο λόγος για τον Ραμζάν Καντίροφ, ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας, της συντηρητικής δημοκρατίας του Καυκάσου που σπαράχθηκε από δύο αυτονομιστικές συγκρούσεις στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Εκείνος βγήκε... μπροστά για τον Πούτιν.

Ο Καντίροφ έκανε μια ανάρτηση στο Telegram για να προειδοποιήσει τον επικεφαλής της SpaceX. «Έλον Μασκ, μια συμβουλή. Μην συγκρίνεις τη δύναμή σου με εκείνη του Πούτιν. Βρίσκεστε σε δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες».

 

 

Ο πολέμαρχος της Τσετσενίας είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «θα πλακώσει στο ξύλο, έναν πολύ πιο αδύναμο αντίπαλο».

Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, ο Τσετσένος ηγέτης συνέχισε λέγοντας ότι ο Μασκ θα πρέπει να... φουσκώσει τους μύες του για να μετατραπεί από τον θηλυπρεπή Έλονα στον βίαιο Έλον που πρέπει να είναι για να πολεμήσει τον Πούτιν. Αργότερα απαρίθμησε σαρκαστικά ακαδημίες εκπαίδευσης στην Τσετσενική Δημοκρατία όπου ο Μασκ θα μπορούσε να υποβληθεί σε εκπαίδευση πυροβόλων όπλων και μάχης.

«Θα επιστρέψει από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας ως ένα εντελώς διαφορετικό άτομο, η Ελόνα, δηλαδή ο Έλον», είπε ο Καντίροφ τελειώνοντας την επίθεσή του στο αφεντικό της Tesla.

Από την πάλη με αλιγάτορες μέχρι την ένοπλη μάχη, ο Καντίροφ έχει συχνά θεαθεί να ποζάρει με όπλα και στρατιωτικές ενδυμασίες. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει δηλώσει ότι «έχω ήδη σκοτώσει όποιον έπρεπε να σκοτώσω. Και θα σκοτώσω μέχρι τον τελευταίο. Θα σκοτώνω όσο ζω…». Όποιος σταθεί απέναντί του, συνήθως δολοφονείται ή εξαφανίζεται. Διοικεί την Τσετσενία, έχοντας στο πλευρό του τις περίφημες μονάδες παραστρατιωτικών, γνωστές και ως «καντιρότσκι». Αυτές είναι που επιβάλουν την τάξη για λογαριασμό του, προστατεύοντας το καθεστώς του και σπέρνοντας τον φόβο και τον τρόμο. 

 

Το αφεντικό της Tesla ανταπάντησε γρήγορα. Ο Μασκ, με ένα tweet, ευχαρίστησε τον Τσετσένο ηγέτη για την προσφορά του και ανέφερε ότι μια τέτοια εκπαίδευση θα του έδινε πολύ μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του Πούτιν. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι αν ο Πούτιν φοβόταν να πολεμήσει, θα χρησιμοποιούσε μόνο το αριστερό του χέρι «και δεν είμαι καν αριστερόχειρας», γράφει.

 

Μάλιστα, ο Μασκ άλλαξε το όνομά του στο twitter ως «Elona», το όνομα που χρησιμοποίησε για εκείνον ο Καντίροφ. Αν και οι εκπρόσωποι της ρωσικής κυβέρνησης δεν απάντησαν στα tweets του Μασκ για μονομαχία με τον Ρώσο πρόεδρο, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας είχε αποκαλέσει τον Μασκ «αδύναμο» που προκάλεσε τον Πούτιν.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X