ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοποίηση 19χρονης: Συνελήφθη και τρίτο πρόσωπο

Οι κατηγορίες που βαραίνουν πατέρα και αστυνομικό

Λίγες ώρες αφότου ο αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης στην Ηλιούπολη οδηγήθηκαν στη φυλακή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει για τη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για Έλληνα που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, ενώ, κατά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του ποσότητες ναρκωτικών. Ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

«Τη χτυπούσε γιατί δεν πήγαινε σε πελάτη...»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη στην κατάθεσή της έχει μιλήσει για ακόμα τρία πρόσωπα που φέρονται ως συνεργοί. «Έχει μιλήσει με ονόματα και επώνυμα για περισσότερους ανθρώπους, τουλάχιστον τρεις. Ηδη είμαι σε θέση να έχω πληροφορίες και για περισσότερες περιπτώσεις που αφορούν στον ίδιο κατηγορούμενο» ανέφερε η δικηγόρος της 19χρονης, Αντωνία Λεγάκη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση της Ηλιούπολης

«Σε συνέχεια του από 11-07-2021 Δελτίου Τύπου, που αφορούσε στη σύλληψη αστυνομικού και ιδιώτη, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη ακόμη ένα άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση κακοποίησης σε βάρος της ημεδαπής.

Πρόκειται για ημεδαπό ιδιώτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και ποσότητες ναρκωτικών, και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Ακολούθως, με σχετική διάταξη, παραπέμφθηκε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός ιδιώτης, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και κατηγορείται ομοίως για εμπορία ανθρώπων».

Οι κατηγορίες που βαραίνουν πατέρα και αστυνομικό

Οι δύο κατηγορούμενοι, που φέρονται να αρνούνται το βαρύτατο κατηγορητήριο που τους αποδίδεται, κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι.

Ο μεν πατέρας της νεαρής γυναίκας αρνήθηκε, απολογούμενος, πως επί σειρά ετών βίαζε την κόρη του, ενώ ο υπό απόλυση αστυνομικός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί της, αρνούμενος τις καταγγελίες της 19χρονης περί βίαιου εξαναγκασμού της σε πορνεία.

Οι δύο κατηγορούμενοι βαρύνονται κατά περίπτωση με συνολικά 14 κακουργήματα και πλημμελήματα, όπως εμπορία ανθρώπου κατ' επάγγελμα, εμπορία ανθρώπου κατά ανηλίκου, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, βιασμός κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X