ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία Daniel: Βρέθηκαν νεκροί η μητέρα και ο γιος που αγνοούνταν

14 τα θύματα από τις πλημμύρες

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός μετά τις πλημμύρες στην Θεσσαλία καθώς βρέθηκαν νεκροί η μητέρα και ο γιος της που αγνοούνταν στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στην Καρδίτσα.

Οι δύο σοροί που εντοπίστηκαν στην Μεταμόρφωση μεταφέρθηκαν μέσα σε μια μαύρη λέμβο που έσερνε ένα τρακτέρ. Συγγενείς ξέσπασαν σε κλάματα μόλις αντίκρισαν νεκρούς τους δικούς τους ανθρώπους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια γυναίκα 88 ετών και τον 65χρονο γιο της οι οποίοι ήταν αγνοούμενοι. Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί κάλυψαν τις σορούς με ισοθερμικές κουβέρτες.

Σε εξέλιξη βρισκόταν από τις προηγούμενες ημέρες επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή με τέσσερις βάρκες και εθελοντικές ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και την Αθήνα, οι οποίες ομάδες ξεκίνησαν την επιχείρηση από το χωριό Βλoχός που βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Μεταμόρφωση.

Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε επίσης 58χρονος που αγνοούνταν από τον Άγιο Δημήτριο. Ο άντρας ήταν στη λίστα των αγνοουμένων από χθες, 9 Σεπτεμβρίου. Εντοπίστηκε σήμερα από drone ανάμεσα στις περιοχές Άγιος Δημήτριος και Πετρινό. Χθες βρέθηκε η σορός ενός άνδρα που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Τουρκονέρι της Εύβοιας, αναγνωρίστηκε πως πρόκειται για 77χρονο αγνοούμενο από την κακοκαιρία από την περιοχή Πάλτση Πηλίου.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία στις 5 Σεπτεμβρίου βρέθηκε νεκρός ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου, στις 7 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου. Στις 9 Σεπτεμβρίου ένας άνδρας βρέθηκε ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο Καρδίτσας. Την ίδια ημέρα βρέθηκαν και δύο άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιός της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Συνολικά 4,250 διασώσεις - απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από τις 7 το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, έως τις 7 το πρωί σήμερα Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 9.047 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Σε φάση αργής υποχώρησης βρίσκεται η στάθμη των υδάτων σε αρκετές από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, αποκαλύπτοντας σιγά σιγά τρεις μέρες μετά τη θεομηνία, τη βιβλική καταστροφή του άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Daniel». Πόλεις και χωριά παραμένουν κάτω από τόνους νερού και λάσπης, το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία έχει καταρρεύσει, γέφυρες κόπηκαν στα δύο, σπίτια υποχώρησαν και ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια ατέλειωτη λίμνη, με χιλιάδες πολίτες εκτοπισμένους από τα σπίτια τους και αμέτρητες απώλειες στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής. Παρότι, «τα όσα είδαμε το καλοκαίρι του 2023 με τον καύσωνα και αυτές τις ημέρες με τον κυκλώνα Daniel είναι τόσο σπάνια, ώστε θα τα ξαναδούμε έπειτα από 300-400 χρόνια», όπως εξήγησε ο Χρήστος Ζερεφός, γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εντούτοις ο ίδιος χαρακτήρισε την καταιγίδα «πολύ ακραία κατάσταση», έχοντας στοιχήσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους και με 6 ακόμη να αγνοούνται.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση