ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Japan Airlines: Η στιγμή που το αεροπλάνο κόπηκε στα δύο

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την προσπάθεια των πυροσβεστών να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

Σοκαριστικά πλάνα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το αεροσκάφος της Japan Airline που συγκρούστηκε με ένα αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής αμέσως μετά την προσγείωση του με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη και να προκληθεί μία τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά.

Η φονική σύγκρουση στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο είχε ως αποτέλεσμα πέντε μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ακτοφυλακής να χάσουν τη ζωή τους.

367 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν έγκαιρα

Τα πλάνα από το αεροδρόμιο Haneda είναι συγκλονιστικά, με τον πυκνό καπνό να βγαίνει από τα παράθυρα του αεροσκάφους και τους πυροσβέστες να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Japan Airlines, από τα 379 άτομα, εκ των οποίων ήταν 367 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος, πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας τις ειδικές τσουλήθρες.

Η στιγμή που το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, το αεροπλάνο της Japan Airlines κάηκε ολοσχερώς.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Sky News και δείχνει το αεροσκάφος να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Το φλεγόμενο Airbus A350-900 κόπηκε στα δύο παρά τις προσπάθειες των ομάδων πυρόσβεσης να ελέγξουν τη φωτιά με την ουρά να «κάθεται» στο έδαφος.

«Θλιβερή» η κατάσταση

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida, ο οποίος ήδη ασχολείται με τον φονικό σεισμό στη χώρα του, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι «απογοητευτική και θλιβερή» και εξέφρασε τα «θερμά του συλλυπητήρια». Εξέφρασε επίσης «ειλικρινή ευγνωμοσύνη» για τις προσπάθειες εκκένωσης του επιβατικού αεροσκάφους.

Το αεροδρόμιο Χανέντα, μετά τη συντριβή, έκλεισε. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ιαπωνίας και πολλοί άνθρωποι, λόγω των εορτών του νέου έτους, το είχαν επιλέξει για να ταξιδέψουν. Οι πτήσεις εσωτερικού σταμάτησαν προσωρινά αλλά οι περισσότερες διεθνείς απογειώσεις και προσγειώσεις εκτελούνται κανονικά.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση