ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ήταν στην λίστα Under 30 του Forbes για τους πρωτοπόρους επιστήμονες - Πέθανε στα 29 της

Από σπάνιο καρκίνο στην καρδιά

Μόλις 29 ετών έχασε τη ζωή της από έναν σπάνιο καρκίνο, η πρωτοπόρος
επιστήμονας Kirsty Smitten η οποία είχε κάνει εξαιρετική έρευνα πάνω στην ανακάλυψη μιας νέας κατηγορίας αντιβιοτικών.

Η Kirsty Smitten το 2020 είχε συμπεριληφθεί στην περίφημη λίστα Under 30 του περιοδικού Forbes για την επιστήμη και την υγειονομική περίθαλψη. Με την ομάδα της στη Metallo Bio, μια εταιρεία που ίδρυσε με την υποστήριξη του καθηγητή του διδακτορικού της στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, ανέπτυξε δύο αντιβιοτικές ενώσεις για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων της πνευμονίας και της μηνιγγίτιδας που έχουν γίνει ανθεκτικές στα φάρμακα που συνήθως χρησιμοποιούνται.

Στις αρχές του 2023 και λίγους μόλις μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της, η βιοχημικός Kirsty Smitten διαγνώστηκε με καρκίνο της καρδιάς, έναν σπάνιο καρκίνο που επηρεάζει μόνο δύο άτομα το χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι για την έκβαση της νόσου και τελικά η 29χρονη πέθανε τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου.

Η Kirsty, η οποία έπαιζε χόκεϊ και ποδόσφαιρο κάθε μέρα, τον περασμένο Νοέμβριο υπέφερε από οδυνηρούς πόνους στο στήθος. Χρειάστηκαν τρεις μήνες εξετάσεων για να διαγνωστεί τελικά με αγγειοσάρκωμα – έναν όγκο στην καρδιά της.

Η οικογένειά της ανέφερε ότι η Kirsty πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά αυτός ήταν ένας τόσο επιθετικός καρκίνος που δεν μπορούσε να τον νικήσει.

Η 29χρονη είχε δημιουργήσει ένα blog, με σκοπό να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τους σπάνιους καρκίνους. 

Πηγή: healthstories.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση