ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ισραήλ: Παράταση δύο ημερών στην εκεχειρία ανακοίνωσε το Κατάρ

Λευκός Οίκος και Χαμάς επιβεβαίωσε τη συμφωνία για τη νέα εκεχειρία

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας πως η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχει πλέον παραταθεί για δύο επιπλέον ημέρες.

«Το κράτος του Κατάρ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμεσολάβησης, επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Δρ Majed al Ansar.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε επίσης την παράταση στην παύση των εχθροπραξιών. «Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς ανακοινώνει ότι συμφωνήθηκε με τους αδελφούς στο Κατάρ και την Αίγυπτο να παραταθεί η προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία για δύο επιπλέον ημέρες υπό τους ίδιους όρους με την προηγούμενη εκεχειρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης. Σε επιβεβαίωση προχώρησε και ο Λευκός Οίκος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Ισραήλ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επίσημα για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς μέχρι πριν λίγες ώρες εξέφραζε προβληματισμούς για τη σύνθεση στους καταλόγους των υπό απελευθέρωση ομήρων.

Λίγο νωρίτερα, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς και εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Λίβανο, ο Οσάμα Χαμντάν, προανήγγειλε τη συμφωνία, λέγοντας, σε συνέντευξή του στο κανάλι Al Arabi του Κατάρ, πως «ετοιμάζουμε νέους καταλόγους απαχθέντων που θα απελευθερωθούν για να εξασφαλίσουμε την προώθηση της παράτασης της εκεχειρίας».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση