ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισραήλ: Νεκρός ο σχεδιαστής της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου

«Καταστρέψαμε 150 υπόγειες υποδομές της Χαμάς», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός

Την επέκταση και την αύξηση της έντασης των επιχειρησεών τους στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο την καταστροφή υποδομών της Χαμάς, επικοινώνησαν και το πρωί του Σαββάτου οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού (IDF), οι οποίες έκαναν παράλληλα, γνωστό πως σκότωσαν κι έναν εκ των σχεδιαστών της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, έκαναν γνωστό ότι περίπου 150 υπόγειοι στόχοι καταστράφηκαν στις ολονύκτιες επιδρομές στα βόρεια της Λωρίδας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF, τα πλήγματα κατέστρεψαν σήραγγες μάχης, υπόγειους χώρους μάχης και υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές της παλαιστινιακής οργάνωσης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στις νυχτερινές επιθέσεις.

Παράλληλα, έκαναν γνωστό πως δολοφόνησαν τον επικεφαλής της αεροπορικής δύναμης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ατσάμ Αμπού Ράφα ήταν ένας από τους σχεδιαστές της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, καθοδηγούσε τους τρομοκράτες που διείσδυσαν στη Λωρίδα της Γάζας με αλεξίπτωτα πλαγιάς και διηύθυνε τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν θέσεις των IDF. Ο Αμπού Ράφα, όπως αναφέρθηκε, σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή, που απεικονίζεται στο ακόλουθο βίντεο...

Ο IDF ανακοίνωσε, επίσης, ότι επιτέθηκε σε μια στρατιωτική υποδομή της Χεζμπολάχ, σε απάντηση των χθεσινών πυραύλων που είχαν στόχο το Ισραήλ και κατέληξαν σε συριακό έδαφος.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση