ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισόβια για τη «μητέρα» που σκότωσε τα δύο παιδιά της

«Το πιο αδιανόητο είδος δολοφονίας είναι να υπάρχει μια μητέρα που δολοφονεί τα ίδια της τα παιδιά»

Η Lori Vallow Daybell από το Αϊντάχο των ΗΠΑ καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε ισόβια κάθειρξη για τους φόνους των παιδιών της, του 16χρονου Tylee Ryan και του 7χρονου Joshua “JJ” Vallow και για συνωμοσία στη δολοφονία της πρώην συζύγου του συζύγου της, Tammy Daybell.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται το CNN, κατά τον καθορισμό της ποινής, ο δικαστής Steven W. Boyce δήλωσε ότι στάθμισε την έλλειψη προηγούμενου ποινικού μητρώου της κατηγορουμένης – τον «μοναδικό πιο ελαφρυντικό παράγοντα» στην υπόθεση, όπως είπε – αλλά σημείωσε ότι καταδικάστηκε για «μία από τις πιο σοβαρές κατηγορίες» και δεν έδειξε καμία μεταμέλεια.

«Ο φόνος είναι το πιο σοβαρό αδίκημα και το πιο αδιανόητο είδος δολοφονίας είναι να υπάρχει μια μητέρα που δολοφονεί τα ίδια της τα παιδιά, και αυτό ακριβώς κάνατε», είπε απευθυνόμενος στη Vallow Daybell.

Η Vallow Daybell αρνήθηκε ότι σκότωσε τα παιδιά της και επικαλέστηκε θρησκευτικά κείμενα και πεποιθήσεις. Είπε ότι είχε μιλήσει με τον Ιησού, τα παιδιά της και τη πρώην σύζυγο του συζύγου της μετά το θάνατό τους και ότι είναι «ευτυχισμένοι και εξαιρετικά απασχολημένοι» στον ουρανό.

«Ο Ιησούς Χριστός ξέρει ότι κανένας δεν δολοφονήθηκε σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε η Vallow Daybell. «Συμβαίνουν θάνατοι από ατύχημα, συμβαίνουν αυτοκτονίες, συμβαίνουν θανατηφόρες παρενέργειες από φάρμακα».

Τα παιδιά εθεάθησαν για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2019 και η Tammy Daybell πέθανε τον επόμενο μήνα– η Vallow Daybell και ο Chad Daybell παντρεύτηκαν εβδομάδες αργότερα. Τον Ιούνιο του 2020, οι αρχές επιβολής του νόμου ανακάλυψαν τα λείψανα των Tylee και JJ στην αυλή της Daybell στην κομητεία Fremont.

Ο Chad Daybell Θα δικαστεί ξεχωριστά τον Απρίλιο του 2024 για δύο κακουργήματα που αφορούν συνωμοσία για την καταστροφή, αλλοίωση ή απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων. Έχει δηλώσει αθώος.

Ο δικηγόρος της Vallow Daybell, Jim Archibald, δήλωσε πως ήταν μία «ευγενική και στοργική μητέρα». «Κάποιοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν λιγότερο για τις βιβλικές προφητείες- κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται πολύ γι’ αυτές. Ευτυχώς σε αυτή τη χώρα έχουμε την ελευθερία να επιλέγουμε», είπε ο Archibald.

Η Vallow Daybell καταδικάστηκε επίσης για διακεκριμένη κλοπή επειδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εισέπραττε επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης για λογαριασμό των παιδιών της μετά το θάνατό τους. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν δήλωσε την εξαφάνιση των παιδιών της προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει τα χρήματα.

Η υπόθεση – η οποία παρουσιάστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix για αληθινά εγκλήματα – άρχισε να εκτυλίσσεται στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, όταν συγγενείς ζήτησαν από την αστυνομία στο Ρέξμπουργκ του Αϊντάχο να ερευνήσει σχετικά με τον JJ, επειδή δεν είχαν μιλήσει μαζί του πρόσφατα.

Η αστυνομία δεν τον εντόπισε αλλά ενημερώθηκε από το ζευγάρι ότι έμενε σε έναν οικογενειακό φίλο στην Αριζόνα. Όταν η αστυνομία επέστρεψε την επόμενη ημέρα για να δώσει ένταλμα έρευνας, το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί. Βρέθηκαν μήνες αργότερα στη Χαβάη, τον Ιανουάριο του 2020.

Η γιαγιά του JJ, Kay Woodcock δήλωσε συντετριμμένη στο δικαστήριο «Αναρωτιέμαι συνεχώς τι θα γινόταν. Τι είδους άνθρωπος θα ήταν; Τι στέρησε η Λόρι από τον κόσμο;».

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση