ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Iron Sting: Το νέο υπερόπλο του Ισραήλ που χτυπά με ακρίβεια στόχους

Το νέο υπερόπλο που αλλάζει το παιχνίδι στον πόλεμο

Το υπερόπλο «Iron Sting» χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά εναντίον της Χαμάς οι ισραηλινές δυνάμεις IDF, σύμφωνα με τα πλάνα που δημοσίευσαν στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter.

Συγκεκριμένα, οι ισραηλινές δυνάμεις έδωσαν την Κυριακή στη δημοσιότητα πλάνα από την πρώτη επιχείρησή τους με το σύστημα «Iron Sting». Στα πλάνα φαίνεται το νέο υπερόπλο να εκτοξεύει μια βόμβα όλμου για να εξουδετερώσει έναν εκτοξευτή πυραύλων της Χαμάς.

Το νέο υπερόπλο που αλλάζει το παιχνίδι στον πόλεμο

Το «Iron Sting» είναι ένας κατευθυνόμενος όλμος 120 χιλιοστών, που αναπτύχθηκε από την Elbit Systems του Ισραήλ, με «πρωτοφανή ακρίβεια» και «εξαιρετικές επιδόσεις», σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις.

«Η χρήση του στις επιχειρήσεις εδάφους θα φέρει επανάσταση στον πόλεμο και θα εξοπλίσει τα τάγματα με ακριβή και αποτελεσματική δύναμη πυρός», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, οι Ισραηλινοί κάνουν λόγο για ένα όπλο που «αλλάζει το παιχνίδι» στον πόλεμο με τη Χαμάς, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το όπλο μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου απωλειών μεταξύ των αμάχων, διασφαλίζοντας ότι πλήττεται μόνον ο προβλεπόμενος στόχος.

 

 

Ο «αντίκτυπος» στην ψυχολογία του εχθρού

Τα πυρομαχικά ακριβείας μπορεί να είναι ακριβότερα από τα παραδοσιακά, όμως μπορούν σίγουρα να γίνουν πιο αποδοτικά, καθώς έχουν τη δυνατότητα με λιγότερα βλήματας να επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα με τους «Times of India», ο «ψυχολογικός αντίκτυπος» που μπορεί να έχει ένα τέτοιο όπλο, καθώς η γνώση ότι ο εχθρός διαθέτει ένα όπλο υψηλής ακρίβειας μπορεί να μειώσει το ηθικό και να δημιουργήσει αβεβαιότητα, επηρεάζοντας ενδεχομένως τις επιχειρησιακές αποφάσεις του αντιπάλου, της Χαμάς στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Επιπλέον, η ικανότητα του ακριβούς χτυπήματος δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, καθώς μπορεί να επιλέξει να στοχεύσει συγκεκριμένους στόχους χωρίς να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.

 

 

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση