Ανείπωτος θρήνος στο Ιράν, στις κηδείες των μαθητριών που σκοτώθηκαν στην επίθεση που πραγματοποίησαν ΗΠΑ και Ισραήλ σε δημοτικό σχολείο θηλέων στη Μινάμπ.
Με εικόνες στα χέρια, γονείς, συγγενείς και απλός κόσμος θρηνούν και φωνάζουν συνθήματα κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Σύμφωνα με αξιωματούχους του Ιράν, τουλάχιστον 168 μαθήτριες έχασαν τη ζωή τους όταν αεροπορικές επιθέσεις από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ χτύπησαν το δημοτικό σχολείο Shajare Tayyiba Girls’ στην πόλη Μινάμπ, στο νότιο Ιράν, το πρωί του Σαββάτου.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τους δρόμους του κέντρου της Μινάμπ και συγκεντρώθηκε μπροστά στα ερείπια του σχολείου, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο του Ιράν IRIB.
Funeral ceremony underway for #Minab schoolgirls#MINABSCHOOL#minabmassacre pic.twitter.com/E7aafGBOBK
— Mehr News Agency (@MehrnewsCom) March 3, 2026
Με εικόνες στα χέρια, γονείς, συγγενείς και απλός κόσμος θρηνούν και φωνάζουν συνθήματα κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Το σχολείο βρίσκεται περίπου 60 μέτρα από μια ιρανική στρατιωτική βάση. Το Σάββατο, όταν ρωτήθηκε για την επίθεση, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ δήλωσε ότι «είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές και τις εξετάζουμε».
Πηγή: In






























