ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιράν: «Ενημερώσαμε 72 ώρες πριν για την επίθεση στο Ισραήλ»

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών δεν βρίσκονται στο στόχαστρο ο αμερικανικός λαός ή οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε κάνει γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες την πρόθεσή του να διεξαγάγει «περιορισμένη» επιχείρηση κατά του Ισραήλ ως αντίποινα στην επίθεση κατά του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό.

«Ανακοινώσαμε με μήνυμα στον Λευκό Οίκο ότι η επιχείρησή μας θα ήταν περιορισμένη και ελάσσων και θα είχε στόχο την τιμωρία του ισραηλινού καθεστώτος», δήλωσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης των ξένων διπλωματών στην Τεχεράνη ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, η Τεχεράνη ενημέρωσε τις γειτονικές χώρες για το σχέδιό της «72 ώρες πριν από την επιχείρηση».

«Ανακοινώσαμε στους αδελφούς και φίλους στην περιοχή, ανάμεσά τους και τις χώρες που φιλοξενούν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, ότι στόχος είναι αποκλειστικά η τιμωρία του ισραηλινού καθεστώτος», είπε.

«Δεν επιδιώκουμε να βάλουμε στο στόχαστρο τον αμερικανικό λαό ή τις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι το Ιράν μπορεί να στοχεύσει τις αμερικανικές στρατιωτικές θέσεις αν εμπλακούν «στην άμυνα ή την αποστήριξη» του Ισραήλ.

Γκαντζ: «Το Ιράν θα πληρώσει το τίμημα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή»

Το Ισραήλ, σε κάθε περίπτωση, μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Ο ισραηλινός υπουργός πολέμου, Μπένι Γκαντζ, λίγο πριν συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο φρόντισε να κάνει γνωστές τις προθέσεις της χώρας του λέγοντας πως θα αναμένει «την κατάλληλη στιγμή» ώστε το Ιράν «να πληρώσει το τίμημα» για την επίθεση με πυραύλους και drones.

«Θα δημιουργήσουμε μια περιφερειακή συμμαχία και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη στιγμή που είναι κατάλληλος για εμάς», δήλωσε ο Μπένι Γκαντζ.

Στη σύσκεψη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, που είναι σε εξέλιξη, θα αποφασιστεί η απάντηση στην ιρανική επίθεση, η οποία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και κράτησε 5 ώρες. Σε αυτή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

Πηγή: in.gr / Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Μehr Νews Agency

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X