ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέσπασε η Ιωάννα: «Προσπάθησε να με σκοτώσει...»

Διακόπηκε η δίκη για τις 30/9

«Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είπε η 35χρονη Ιωάννα βγαίνοντας από το δικαστήριο μετά την απόφαση να διακοπεί η δίκη για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το δικαστήριο διέκοψε μετά από πρόταση του εισαγγελέα καθώς η ακροαματική διαδικασία θα είναι μακρά και οι μάρτυρες είναι πολλοί.

Στο μεταξύ ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, της 36χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε κατά τη διάρκεια της δίκης μετατροπή του κατηγορητηρίου.

Όπως ανέφερε σε τοποθέτησή του στο δικαστήριο η 36χρονη ομολογεί την πράξη της πλην όμως ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ακόμη ο κ.Κεχαγιόγλου τόνισε: «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Μάλιστα ο συνήγορός της κατηγορουμένης εξέφρασε την προσωπική του συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως.

Κεχαγιόγλου: «Εκφράζω τη συμπάθεια μου στην Ιωάννα αλλά δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον»

«Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παρευρεθεί στην έναρξη της συνεδρίασης, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Καράμπελα, τον κ. Βαμβουνάκη κι εμένα. Στην πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει. Άποψη της υπερασπίσεως είναι ότι είναι απολύτως νομικά λανθασμένη η κατηγορία που αντιμετωπίζει. Αυτό που ζητάμε είναι από απόπειρα ανθρωποκτονίας να μετατραπεί σε κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Είμαστε βέβαοι ότι θα είναι απόφαση νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Κεχαγιόγλου και συνέχισε για την κουβέντα που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου:

«Ζήτησα να μιλήσω στο θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω την προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση, σε σχέση με την τραγική περιπέτεια που ζει. Η συμπάθειά μου δε σημαίνει ότι θα περιορίσω ή θα συμβιβαστώ στην εκτέλεση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Είναι ομολογημένη υπόθεση ως προς τα πραγματικά περισταικά. Δέχεται ότι είναι δράστιδα της επιθέσεως, υπάρχει διαφωνία ως προς τον χαρακτηρισμό».

«Μου απάντησε ότι αντιλαμβάνεται και δέχεται αυτό που της είπα. Ξεχωρίζει την ανθρώπινη διάσταση από τον ρόλο μου ως υπερασπιστής. Ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη και τη θαυμάζω για την ψυχική αντοχή της κοπέλας, όμως δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον. Θα κάνω το χρέος μου όπως έκανα πάντα», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X