ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η συλλογή θωρακισμένων Mercedes του Ερτογάν (Vid)

Το πάθος του Τούρκου Πρόεδρου στα ακριβά πολυτελή αμάξια

Viral έχει γίνει στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο – αφιέρωμα στις… πολυτελείς Mercedes του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που φαίνεται πως αποτελούν ιδιαίτερη αδυναμία του. Αν και πρόσφατα ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει πως θα επιβληθούν περιορισμοί στη χρήση πολυτελών οχημάτων στον δημόσιο τομέα, εν τούτοις ο ίδιος συνεχίζει να αγοράζει και να χρησιμοποιεί ακριβά αυτοκίνητα και κυρίως θωρακισμένες Mercedes.

Η κριτική κατά του Τούρκου προέδρου εντείνεται, ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που αγγίζει όλο και περισσότερο τη μέση τουρκική οικογένεια.

Αναφέρει συγκεκριμένα το καυστικό βίντεο, που κατακεραυνώνει τον Τούρκο πρόεδρο για την πρόσφατη απόκτηση ακόμη τριών πολυτελών οχημάτων (μετάφραση από tourkikanea.gr): «"Επιβάλλουμε περιορισμούς στα οχήματα του δημοσίου τόσο αριθμητικά όσο και στα χαρακτηριστικά τους." Έτσι είχε ανακοινώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πώς θα σταματούσε τη σπατάλη στο δημόσιο τομέα. Αλλά πριν καν περάσει ένας μήνας από αυτές τις δηλώσεις, ο Ερντογάν στη λίστα των αγνώστου αριθμού επισήμων οχημάτων του, πρόσθεσε 3 ακόμη super πολυτελή οχήματα. Η μάρκα των αυτοκινήτων είναι η αγαπημένη του Ερντογάν, από την εποχή που ήτανε δήμαρχος, Mercedes.

Και μάλιστα όχι οποιαδήποτε, αλλά η HES 600 MAYBACH GUARD, πού είναι το πιο ακριβό μοντέλο που παράγει Mercedes. Η τιμή του αυτοκινήτου στο οποίο πολλοί λίγοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούν ν’ ανέβουν, σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Τα χρήματα τα οποία ξοδεύτηκαν από την τσέπη του κόσμου για αυτά τα ακριβά παιχνίδια, ανακοινώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος CHP Ενγκίν Αλτάι: "Το κόστος που πλήρωσε το σεβάσμιο έθνος για τα τρία αυτά αυτοκίνητα το διαβάζω ενα-ενα. 52 εκατομμύρια, 188 χιλιάδες, 65 λίρες και 92 λεπτά. Δεν ακούσατε λάθος, μάλιστα, ακριβώς 52 εκατομμύρια λίρες, με τα παλιά χρήματα 52 τρις λίρες.

Ο Ερντογάν από τα ίδια αυτοκίνητα πέρσι είχε βάλει να αγοράσουν τέσσερα τεμάχια. Και ενώ δεν είχε συμπληρωθεί ούτε ένας χρόνος από την αγορά αυτών των αυτοκινήτων που δόθηκε μια περιουσία για να πληρωθούν, η αγορά νέων αυτοκινήτων έφερε στην επιφάνεια το ερώτημα "Ποιος ανεβαίνει σε αυτά τα πολυτελή αυτοκίνητα;". Σε μία περίοδο που οι πολίτες παλεύουν με τις αυξήσεις και τη φτώχεια, η αγορά αυτών των ακριβών παιχνιδιών με αστρονομικό κόστος, προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης: "Αυτό είναι ντροπή αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει φόβος Θεού, αυτό θα πει ότι τρώγεται το δίκιο του φτωχού".

Σύμφωνα με το παρασκήνιο στο κόμμα ΑΚΡ, το αίτιο για την αγορά των αυτοκινήτων δεν είναι η ανάγκη που υπήρξε, αλλά το παθος του Ερντογάν για τις Mercedes»

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X