ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η στιγμή που η Αναστάζια βγαίνει από σούπερ μάρκετ (pics)

Ήταν μαζί με τον 32χρονο

Φωτογραφίες από τις τελευταίες στιγμές της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία πριν να εξαφανιστεί την περασμένη Δευτέρα στην Κω φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Στα καρέ που ακολουθούν φαίνεται η άτυχη Πολωνή, η οποία βρήκε φριχτό θάνατο, να βγαίνει από σούπερ μάρκετ στην Κω μαζί με τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, ο οποίος θεωρείται βασικός ύποπτος για το τραγικό τέλος της 27χρονης.

Λίγο μετά την έξοδο από το σούπερ μάρκετ τα ίχνη της Αναστάζια χάνονται με την έρευνα που ακολούθησε να αποκαλύπτει το άψυχο κορμί της γυμνό και μέσα σε μια σακούλα στην περιοχή Αλυκές της Κω.

Δείτε τις φωτογραφίες

Ήταν μετά από αυτή τη συνάντηση που η Αναστάζια φέρεται να είχε στείλει μηνύματα στον 28χρονο σύντροφό της στα οποία εμφανίζεται, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, να του μεταφέρει ότι δεν αισθάνεται άνετα καθώς θεωρούσε οτι κινδυνεύει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η δολοφονημένη 27χρονη φέρεται να ζητούσε από τον σύντροφό της να πάει να την πάρει από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν διασταυρωθεί επισήμως αναφέρουν ότι παρά την αγωνιώδη έκκληση της 27χρονης, ο Πολωνός σύντροφός της δεν κινητοποιήθηκε αμέσως παρότι οι δύο τους είχαν επικοινωνία μέσω SMS που έστελνε η άτυχη Αναστάζια. Και ενώ το κινητό της άτυχης κοπέλας «μιλά», δεν είναι τυχαίο που η ανακρίτρια κάλεσε πρώτο για κατάθεση, τον Πολωνό σύντροφο της Αναστάζια. Άλλωστε, αν και ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είναι ο τελευταίος που την είδε ζωντανή, ο νεαρός σύντροφός της είναι το τελευταίο άτομο με το οποίο ήρθε σε επικοινωνία το μοιραίο βράδυ.

Το μυστήριο με τη μεταφορά της σορού

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός καθώς μυστήριο παραμένει το πώς και πότε μεταφέρθηκε η σορός της Αναστάζια στο σημείο στο οποίο βρέθηκε και το οποίο είχε ερευνηθεί κατ' επανάληψη τις προηγούμενες μέρες χωρίς αποτέλεσμα.

Συνεπώς, αυτό που πρέπει πρώτα να απαντηθεί είναι με ποιον τρόπο η σορός της άτυχης γυναίκας κατέληξε κάτω από το δένδρο στις Αλυκές. Ο Σταμάτης Καμπουράκης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, ανέφερε πως ο ίδιος και η ομάδα του το Σάββατο (δηλαδή μια ημέρα πριν από τον εντοπισμό της νεαρής γυναίκας) είχαν περάσει δύο φορές από το συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια ο κ. Καμπουράκης υποστήριξε πως δεν αποκλείεται αυτός ή αυτοί που σκότωσαν την κοπέλα να τη μετέφεραν στον υδροβιότοπο το βράδυ του Σαββάτου.

«Είχα περάσει με την ομάδα μου την προηγούμενη ημέρα δύο φορές. Είναι πολύ περίεργο. Ισως κάποιος μετέφερε τη σορό εκεί το βράδυ του Σαββάτου. Αλλωστε στην επιχείρηση συμμετείχαν εκπαιδευμένα σκυλιά και drones. Αν υπήρχε εκεί από πριν, κάποιος θα την είχε δει ή θα το είχαν αντιληφθεί τα σκυλιά. Είναι μια περιοχή αρκετά επισκέψιμη. Κάνουν εκδρομές με άλογα και βλέπουν τα αποδημητικά πουλιά. Ετσι, αν κάποιος μετέφερε την κοπέλα, τη μετέφερε βράδυ γιατί το πρωί θα ήταν πολύ δύσκολο λόγω του κόσμου», τόνισε.

O Μπαγκλαντεσιανός επιμένει να αρνείται κάθε κατηγορία

Το πρωί της Τρίτης ο δικηγόρος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, Ζαφείρης Δρόσος, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πελάτη του, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, προκειμένου να συνταχθεί η απολογία που θα δώσει αύριο, Τετάρτη. Ο κ. Δρόσος μιλώντας στην είπε, πως το μόνο, που επαναλαμβάνει ο πελάτης του είναι η αθωότητά του.

Όπως είπε σε δημοσιογράφους από την Πολωνία, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές «μένει εδώ, σχεδόν 11 χρόνια. Δεν έχει δώσει δικαίωμα στις Αρχές για ο,τιδήποτε. Από τα μηνύματα, που αντάλλαξαν φαίνεται ότι απλά μιλούσαν και δεν φαίνεται να απειλείται η ζωή της» προσθέτοντας ότι περιμένει τα αποτελέσματα της έκθεσης του ιατροδικαστή προκειμένου να δει αν ταιριάζουν οι ώρες θανάτου της 27χρονη Πολώνης με αυτές της συνάντησής της με τον πελάτη του.

Αναχώρησαν για τη Πολωνία η μητέρα και ο σύντροφός της

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ότι η Αστυνομία έδωσε την άδεια τόσο στη μητέρα της 27χρονης όσο και στον σύντροφό της να αναχωρήσουν από το νησί, όπως και έκαναν, ζητώντας τους όμως να παραμείνουν στη διάθεσή τους όταν τους ζητηθεί.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο 28χρονος Μιχάλ που έχει ισχυρό άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας της κοπέλας τους έδωσε αρκετές φορές καταθέσεις στην αστυνομία. Ενδεικτικά ότι ακόμα και χθες, Δευτέρα, ο Πολωνός σύντροφός της για περίπου δυο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των Αρχών, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει καθώς φαίνεται ότι η σχέση τους είχε διαταραχθεί.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον στην Πολωνία, με τη Πρεσβεία της χώρας να στέλνει στο νησί μεταφράστρια για να γνωρίζει εκ πρώτης τι συμβαίνει στην προανακριτική εξέλιξη της διαδικασίας. Ζητούμενο για τις αρχές είναι η απόδοση των ευθυνών για τη δολοφονία της 27χρονης κοπέλας και η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος υπόπτων μέσα από την εξέταση του κινητού της 27χρονης και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση