ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η περιτομή αθώωσε τον 24χρονο που μπήκε φυλακή για ξένο ροζ βίντεο

«Έμαθα από φίλη μου για τα βίντεο», είπε η νεαρή κοπέλα που ήταν 15 ετών όταν βρισκόταν σε σχέση με τον 18χρονο τότε άνδρα

Έναν ολόκληρο χρόνο έμεινε στη φυλακή ο 24χρονος από την Κατερίνη που την Παρασκευή αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ουδέποτε βιντεοσκόπησε προσωπικές στιγμές δικές του με την ανήλικη καταγγέλλουσα και ουδέποτε κοινοποίησε το υλικό αυτό σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, όπως κατήγγειλε η 21χρονη (σήμερα) πρώην σύντροφός του.

Πρόκειται για μία απίστευτη υπόθεση καθώς ο άντρας πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξης, μεταξύ άλλων για δύο βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου τα οποία όμως αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν τα κατέγραψε παράνομα και δε τα δημοσίευσε, αλλά ούτε καν ήταν εκείνος ο «πρωταγωνιστής» αλλά ούτε και η ανήλικη κοπέλα με την οποία διατηρούσε, τότε, δεσμό και ήταν εκείνη που τον κατήγγειλε!

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθώωσε τον 24χρονο για τις πράξεις της πορνογραφίας ανηλίκου μέσω πληροφοριακών συστημάτων και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς δέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι αυτός που απεικονίζεται στο βιντεοληπτικό υλικό, ενώ του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή, για την τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικη άνω των 14 ετών (κατ' εξακολούθηση), σε βαθμό πλημμελήματος.

Καταδικάστηκε για... ξένο «sextape»

Ο άντρας, όπως αποδείχθηκε περίτρανα στο Εφετείο, όχι μόνο δεν κατέγραψε ποτέ παράνομα τις σεξουαλικές του συνευρέσεις με την καταγγέλλουσα, που τότε ήταν 15 ετών και εκείνος 18 ετών, αλλά τα γεννητικά όργανα που εμφανίζονταν στο βίντεο ήταν… άλλου ανθρώπου.

Εκτός από το γεγονός ότι στα βίντεο δεν απεικονίζεται ο 24χρονος, ο τεχνικός σύμβουλος του νεαρού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρωταγωνίστρια αυτών δεν ήταν ούτε η καταγγέλλουσα

Συγκεκριμένα, από την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε ο τεχνικός σύμβουλος - ιατροδικαστής του 24χρονου, αναλύοντας τα επίμαχα βίντεο στα οποία δε φαίνονται πρόσωπα, ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν διαφορές σε χαρακτηριστικά των απεικονιζόμενων σωμάτων, κυρίως σε αυτό του κατηγορούμενου και ειδικότερα στην ευαίσθητη περιοχή του. Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι ο εμφανιζόμενος στο υλικό άντρας είχε υποβληθεί σε περιτομή, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του 24χρονου και προς την κατεύθυνση αυτή η υπεράσπισή του προσκόμισε ιατρική βεβαίωση από σχετική εξέταση.

«… Όπως προκύπτει από τις ανωτέρω φωτογραφίες (σ.σ. προσκομίστηκαν στο δικαστήριο), αναγνωρίζεται ανάπτυξη ουλώδους επούλωσης στην περιοχή του χαλινού καθώς και περιμετρικά στον αυχένα του πέους, ήτοι στο όριο μεταξύ της βαλάνου και του υπόλοιπου σώματος. Επιπλέον, το τμήμα του σώματος πλησίον της βαλάνου είναι υπό τάση, ενώ φαίνεται να λείπει εντελώς η ακροποσθία. Ως εκ τούτου, καταλήγουμε πέραν πάσης αμφιβολίας στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το απικονιζόμενο άρρεν άτομο έχει υποβληθεί σε περιτομή…», τονίζει στην γνωμάτευσή του, μεταξύ άλλων, ο ιατροδικαστής.

Δεν ήταν ούτε το θύμα στα βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου

Εκτός από το γεγονός ότι στα δύο βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου δεν απεικονίζεται ο 24χρονος που βρέθηκε στη φυλακή, ο τεχνικός σύμβουλος του νεαρού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η «πρωταγωνίστρια» των βίντεο δεν ήταν ούτε η καταγγέλλουσα, όπως υποστήριζε η ίδια. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τη γνωμάτευση, η γυναίκα στα βίντεο φαίνεται ότι έχει μία ελιά στην πλάτη της, όμως όχι το ίδιο και η καταγγέλλουσα.

«…Από την μακροσκοπική εξέταση των παραπάνω φωτογραφιών, αφενός, παρατηρείται η απουσία του σπίλου, ο οποίος απεικονίζεται στις φωτογραφίες του προηγούμενου ερωτήματος και αφετέρου, δεν διακρίνεται οποιαδήποτε επουλωτική διαδικασία ωμοπλατιαία είτε από χειρουργική αφαίρεση είτε από καυτηριασμό με λέιζερ, η οποία και να παραπέμπει σε σπίλο που να έχει αφαιρεθεί. Ως εκ τούτου καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η εικονιζόμενη πλάτη ανήκει σε διαφορετικό άτομο από αυτό που φαίνεται στο προηγούμενο ερώτημα με την πλάτη που φέρει ευδιάκριτο σπίλο», τονίζει ο ιατροδικαστής στο πόρισμά του.

«Εγώ είμαι στα βίντεο» έλεγε η καταγγέλλουσα, «δεν είμαι εγώ» έλεγε ο 24χρονος

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα πίστευε μέχρι και σήμερα ότι ήταν η ίδια που απεικονιζόταν στα δύο “sex tape” και, μάλιστα, επέμενε τόσο προανακριτικά, όσο και στο δικαστήριο. Στη κατάθεσή της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο λίγο πριν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδαση και από τότε είχαν ερωτικό δεσμό με ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές οι οποίες λάμβαναν χώρα στο σπίτι του στην περιοχή της Κατερίνης.

Η κοπέλα κατέθεσε ότι όλες οι σεξουαλικές πράξεις γίνονταν με τη θέλησή της, όμως ποτέ δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για να βιντεοσκοπήσει ο σύντροφός της τις προσωπικές τους στιγμές. «Δεν έχω δώσει εγώ το οκ να με βγάλει βίντεο και πόσο να το ανεβάσει κιόλας σε τέτοιες σελίδες. Άμα το είχα καταλάβει δε θα το επέτρεπα», έλεγε, πεπεισμένη ότι ήταν εκείνη στο βίντεο.

«Έμαθα από φίλη μου για τα βίντεο»

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον έμαθε για την ύπαρξη των δύο βίντεο, η καταγγέλλουσα ανέφερε στις Αρχές ότι της τα έστειλε μία φίλη της και ήταν σίγουρη πως ήταν η ίδια και ο 24χρονος που εμφανίζονταν σε αυτά, παρόλο που δε φαίνονταν τα πρόσωπά τους, αλλά μόνο ένας άντρας και μία γυναίκα να κάνουν σεξ σε ένα δωμάτιο.

«Αναγνωρίζω το σπίτι του και τον εαυτό μου. Ξέρω πως είμαι εγώ. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ αυτό. Φαντάζομαι ότι με κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο. Το υλικό "ανέβηκε" στο διαδίκτυο εν αγνοία μου και χωρίς τη συναίνεσή μου. Αυτό για μένα είναι ντροπή» κατέθεσε η ίδια και πρόσθεσε ότι δεν είχε κανένα άλλο λόγο να καταγγείλει τον 24χρονο καθώς διατηρούσαν δεσμό από απόσταση και οι γενετήσιες πράξεις έγιναν με τη συναίνεσή της.

Με τον κατηγορούμενο να επιμένει τόσο προανακριτικά όσο και στα δύο δικαστήρια στην αθωότητά του, ο ίδιος εξήγησε πως δε γνώριζε τίποτα για τα βίντεο και το έμαθε όταν έλαβε την μήνυση από την καταγγέλλουσα. Όπως είπε, με την 21χρονη διατηρούσαν σχέση και η ίδια, επειδή ζούσε σε κοντινή χώρα, ερχόταν για τρία καλοκαίρια στην Ελλάδα για να βρεθούνε. Σε όλη τη διάρκεια είχανε καθημερινή επικοινωνία, είτε τηλεφωνικά, είτε με μηνύματα, μέχρι να έρθει μία ημέρα που τον «μπλόκαρε» από παντού χωρίς να του εξηγήσει τον λόγο και εκ των υστέρων, μετά από μήνες, αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.

«Δεν θα το έκανα ποτέ, είναι ντροπιαστικό για μία γυναίκα», είπε ο ίδιος στο δικαστήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση