ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Nestlé πουλά τη Haagen-Dazs σε αδιανόητο ποσό

Ο ελβετικός κολοσσός πρόκειται να παραδώσει τον έλεγχο στην Froneri

Σε συμφωνία για την πώληση της μονάδας παγωτού της στις ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει και το brand Häagen-Dazs, κατέληξε η Nestlé, με το τίμημα του deal να φτάνει τα 4 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, ο ελβετικός κολοσσός πρόκειται να παραδώσει τον έλεγχο στην Froneri, μια κοινοπραξία την οποία η Nestlé δημιούργησε το 2016 όταν συγχώνευσε τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες παγωτού με την R&R που ανήκει στην PAI. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ενισχύσει τη Froneri και να δημιουργήσει έναν ισχυρότερο αντίπαλο για την Unilever, στον κλάδο του παγωτού.

Τα 4,5 δισ. θα φτάσουν οι πωλήσεις της Froneri μετά το deal

Μετά τη συμφωνία, η Froneri αναμένεται να ενισχύσει τις πωλήσεις της φτάνοντας περίπου στα 4,5 δισ. ετησίως, από 2,7 δισ. πέρυσι και 1 δισ. το 2013, όταν η PAI Partners είχε αγοράσει την εταιρεία.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την είσοδο της Froneri στις ΗΠΑ και ελπίζουμε να αναπτύξουμε την επιχείρηση εκεί με τα εξαιρετικά brand της Nestlé όπως τα Häagen-Dazs και Drumstick», δήλωσε ο Ibrahim Najafi, CEO της Froneri.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nestlé, Mark Schneider, από την πλευρά του δήλωσε ότι, «η δημιουργία της Froneri ήταν μια τεράστια επιτυχία. Αυτή τη στιγμή κάνουμε την επιχείρηση παγκόσμιο στρατηγικό συνεργάτη μας στο παγωτό και είμαστε πεπεισμένοι ότι το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο της Froneri μπορεί να επεκταθεί και στην αμερικανική αγορά».

Πηγή: insider

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Nestle  |  Haagen - Dazs  |  Froneri  |  Πώληση  |  Τιμή  | 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X